Socialiștii: Niciodată nu vom diviza locuitorii mun. Chișinău pe criterii politice

Socialiștii: Niciodată nu vom diviza locuitorii mun. Chișinău pe criterii politice

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că a preîntâmpinat că, dacă Dorin Chirtoacă nu va fi demis, Primăria municipiului Chișinău va ajunge pe mâna democraților.

Șeful PSRM în CMC, Ion Ceban, a declarat că vinovați de acest lucru se fac cei din partidele care au îndemnat chișinăuienii la boicotul referendumului.

„Silvia Radu, pentru această fracțiune, este numită ilegal și nelegitim. Cât nu ar avea suspiciuni asupra sa dl Grozavu, inclusiv fiind implicat în acest proiect cu parcările, este singurul cetățean cu care vom discuta la nivel de municipiu la momentul de față. În ceea ce privește numirea dnei Radu, avem cererea prealabilă depusă la Primărie și sesizarea depusă la CC, deși nu așteptăm de la CC surprize”, a precizat socialistul.

Totodată, Ion Ceban a menționat că, PSRM va continua să activeze în beneficiul fiecărui locuitor al mun. Chișinău, indiferent dacă a ieșit la referendum sau nu.

„Noi nu facem nici o diferență pe criterii politice, toate proiectele pe care le-am realizat, le-am propus spre realizare și participăm la nivel de municipiu, și niciodată nu vom face acest lucru. Noi, când vorbim de municipiu, nu vorbim despre dl. Putin, UE sau Trump, noi vorbim de canalizare, tarife, etc.. Noi vom acționa în mod responsabil față de fiecare cetățean. Doar proiectele legate de buget și proiectele legate de subiectele sociale, economice, dezvoltare vor fi susținute în continuare de către fracțiunea PSRM. Invităm și vom insista pe consultarea tuturor deciziilor cu societatea civilă. Societatea civilă trebuie să devină un partener strategic pentru municipiul Chișinău”, a conchis Ceban.

Mihaela Rotari

Share