Un vicepreședinte de partid dezvăluie: „Va fi prima campanie electorală în care se va discuta…”

Un vicepreședinte de partid dezvăluie: „Va fi prima campanie electorală în care se va discuta…”

Vicepreședintele Partidului Unității Naționale, Dorin Dușciac, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a vorbit despre subiectele importante pe marginea cărora ar trebui să discute concurenții electorali la viitoarele alegeri parlamentare, informează Oficial.

„Eu consider că va fi prima campanie electorală în care se va discuta la modul serios chestiunea legată de curentul unionist în Republica Moldova. Acest curent nu mai poate fi neglijat de către clasa politică. A devenit, inclusiv datorită venirii în Republica Moldova a fostului președinte Traian Băsescu, acest curent a devenit unul extrem de important și unionismul, în general, posibilitatea unei Uniri cu România a Republicii Moldova va deveni o temă inconturnabilă pe agenda politicienilor”, a menționat el.

În același timp, Dușciac a venit și cu alte exemple cu privire la subiectul discuțiilor electorale.

„O problemă recurentă în ultimii, cel puțin, zece ani este cea a orientării geopolitice a Republicii Moldova – înspre Est sau înspre Vest. Știm că opțiunea pro-rusă și opțiunea pro-europeană se confruntă deja de mai multe decenii chiar pe acest pământ și un alt subiect care apare în mod recurent iarăși în viață politică este cel legat de democrație, statul de drept, lupta împotriva corupției, dar fără multe inovații, fără multe elemente noi în promovarea acestor idei. Vom avea o situație, în cel mai bun caz, de stagnare, adică, politicienii care astăzi încarnează mișcarea pro-europeană, anti-oligarhică, pro-democratică, anti-corupție ș.a.m.d. au rămas încremeniți în același discurs pe care îl țin deja de mai mulți ani și nu prea sunt capabili să propună unele lucruri noi care ar fi și atrăgătoare pentru alegători”, a conchis el.

Mihaela Rotari

Share