Veteran de război: Voi pleca cu drapelul Republicii Moldova în fața Parlamentului European

Veteran de război: Voi pleca cu drapelul Republicii Moldova în fața Parlamentului European

Președintele Organizației Veteranilor de Război „Maica îndurerată”, Nicolae Besedovschi, a susținut o conferință de presă cu tema „Fărădelege și corupție din partea clanurilor mafiote care conduc instituțiile statului. Efectul reformelor pentru un stat de drept este egal cu zero, din cauza lor”, informează Oficial.

În cadrul briefing-ului, Nicolae Besedovschi a vorbit despre bunurile pierdute de acum 12 ani, dat fiind faptul că a „refuzat să dea mită” pentru a importa în țară un microbuz.

„Timp de 12 ani nu îmi pot recupera proprietatea privată cumpărată din UE, pentru că am refuzat să dau mită din timpul guvernării PCRM. Mă întreb de ce mi se întâmplă o așa fărădelege? Nu voi tăcea, voi cere insistent recuperarea bunurilor familiei noastre. Copiii mei îndură foame. Unde este statul de drept, să-l pot găsi? Sunt într-un stres continuu, de nenumărate ori am protestat. Dacă nu plătești mită – ajungi ca mine, să nu îți mai poți recupera proprietatea privată”, a precizat el.

Prin urmare, Besedovschi a vorbit despre pașii următori pe care îi va întreprinde. „Voi fi nevoit să plec la Parlamentul European, la Consiliul Europei și să spun că demnitarii care susțin că Republica Moldova este un stat de drept, nu spun adevărul – reformele sunt nimicite. Aceste elemente mafiote de la Curtea Supremă de Justiție și Serviciul Vamal continuă. Prin judecată, doresc să îmi obțin proprietatea. Voi pleca să protestez la Parlamentul European, solicităm ajutor și de la statul român. Săptămâna trecută, având în vedere că sunt cetățean român, am solicitat ajutor de la deputații europarlamentari a României. Am apelat și la Consiliul Europei, la Comisarul European și la Curtea Europeană pentru drepturile omului. Voi pleca cu drapelul Republicii Moldova în fața Parlamentului European. Cetățenii trebuie să simtă o dată că reformele sunt în folosul lor. Corupția nu știu dacă va putea fi strivită, măcar 1%. Atât timp cât cetățenii Republicii Moldova au pierdut dreptul de a se adresa la Curtea Europeană, este cel mai grav”, a conchis el.

Mihaela Conovali 

Share