Un membru PAS, comunică despre cât de greu este să fie juristul Partidului

Un membru PAS, comunică despre cât de greu este să fie juristul Partidului

Membrul Biroului Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, în cadrul unui interviu pentru Tribuna, a vorbit despre cât de greu este să fii juristul unuia dintre principalele partide de opoziție, informează Oficial.

„În egală măsură cum e să fii comunicator, responsabil de formularea mesajelor partidului sau de coordonarea organizațiilor teritoriale. Specificul activității în PAS este că fiecare își desfășoară activitatea pe bază de voluntariat, ceea ce înseamnă, pe de o parte, că pentru activitățile realizate nu ești remunerat, iar, pe de altă parte, activitățile de partid le desfășori în afara timpului alocat pentru job. Pe lângă aceasta, noi, la PAS, nu ne ținem neapărat de „fișele de post”, or, eu, de exemplu, în afară de activitățile care se înscriu în domeniul juridic, mai sunt responsabil de coordonarea unor organizații teritoriale sau de alte chestiuni”, a menționat el.

Prin urmare, Litvinenco, a comunicat despre consolidarea alianței dintre PAS și PDA.

„La moment grupurile de lucru comune PAS-PDA lucrează pe două paliere. Pe de o parte, se face o inventariere a tot ceea ce înseamnă organizare teritorială, astfel încât la alegeri să putem acoperi cu structuri și oameni tot teritoriul țării. Încercăm prin aceasta să fim pregătiți pentru a riposta la eventualele falsificări la care sunt în stare să recurgă PD și PSRM. O bună acoperire la nivel de structuri teritoriale ne va permite să realizăm și informarea populației, or, în condițiile în care oponenții tăi controlează aproape tot spațiul mediatic și în fiecare zi difuzează informații care doar știri nu pot fi numite, discuțiile de la om la om, de la ușă la ușă, distribuirea ziarelor cu informații veridice devin practic unicele instrumente prin care s-ar putea prezenta oamenilor și un alt punct de vedere decât cel oficial. Al doilea grup comun lucrează la definitivarea mecanismului comun pentru stabilirea candidaților pe lista Blocului electoral, cât și pentru circumscripțiile uninominale. Acesta este un exercițiu care nu a mai existat în Republica Moldova, scopul de bază fiind punerea în valoare, pe de o parte, a principiului de integritate, iar, pe de altă parte, a celui meritocratic, adică a profesionalismului candidaților noștri, apartenența de partid devenind secundară. Aici suntem pe ultima sută de metri și, cred eu, în curând, mai multe detalii ale mecanismului respectiv vor fi făcute publice de către liderii celor două formațiuni”, a declarat el.

Mihaela Rotari

Share