Socialiștii: Vom continua să luptăm pentru chișinăuieni, chiar dacă unii au devenit victime ale jocului partidelor de dreapta

Socialiștii: Vom continua să luptăm pentru chișinăuieni, chiar dacă unii au devenit victime ale jocului partidelor de dreapta

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) a comunicat că va continua să lupte pentru fiecare alegator care a participat la referendumul de revocare a primarului general al municipiului Chișinău.

În cadrul unei conferințe de presă, președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat că vor lupta şi pentru toți chişinăuienii, în pofida faptului că unii au devenit victime ale jocului partidelor de dreapta.

„Noi, PSRM, declarăm, în mod repetat, că vom continua să promovăm consecvent obiectivele programului nostru politic: statalitatea şi identitatea moldovenească, relansarea şi consolidarea parteneriatului strategic cu Federaţia Rusă, relaţii reciproc avantajoase cu Uniunea Europeană, relaţii de prietenie cu toate ţările – atât din Vest, cât şi din Est, echitatea socială, eradicarea corupţiei, apărarea Ortodoxiei. Suntem dispuşi să facem uz de toate mijloacele pentru a obţine alegeri parlamentare anticipate. Vă asigurăm că, dacă va apărea cea mai mică șansă de a declara alegeri parlamentare anticipate, aceasta va fi valorificată. Știm la sigur că, acest obiectiv este şi unul de maximă prioritate pentru Preşedintele ţării”, a precizat socialista.

Totodată, Greceanîi a anunțat că PSRM intenţionează să intensifice campania pentru trecere la forma de guvernământ prezidenţială.

„În prezent, activiştii Partidului Socialiştilor deja au colectat circa 300 mii de semnături în susţinerea trecerii la republica prezidenţială. Până la 2 februarie 2018, intenţionăm să colectăm cel puţin 1 milion de semnături în susţinerea republicii prezidenţiale. Anume această zi a fost propusă de Preşedintele ţării pentru a fi declarată Ziua Statalităţii Republicii Moldova.  În baza semnăturilor colectate, vor fi operate modificările de rigoare în programul PSRM şi alte documente de partid, în cadrul congresului extraordinar al Partidului Socialiştilor, preconizat pentru primăvara anului 2018”, a punctat ea.

Mihaela Rotari

Share