Secretarul general al PDM: „Este un deja vu, când se încearcă de găsit țapul ispășitor. Nimeni din liderii de pe dreapta nu a venit să discute”

Secretarul general al PDM: „Este un deja vu, când se încearcă de găsit țapul ispășitor. Nimeni din liderii de pe dreapta nu a venit să discute”

Partidul Democrat din Moldova (PDM) nu-și dorește alegeri parlamentare anticipate, pe când Platforma „DA” este pentru alegerile anticipate. Părerile au fost expuse de secretarul general al democraților, Alexandru Jizdan și secretarul general al Platformei „DA”, Ion Terguță, în cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, transmite OFICIAL.

Alexandru Jizdan a punctat că PDM vede că și celelalte partide nu își doresc parlamentare anticipate.

„În perioada pandemică complicată pentru R. Moldova, o criză a Guvernului ar agrava procesele și starea economică în țară. Nedorindu-ne alegeri anticipate suntem gata să comunicăm cu toți partenerii, ne dorim ca și colegii să accepte dialogul politic matur și PDM se așteaptă să fie respectat în aceste discuții. Acest dialog l-am așteptat anul trecut, când era scandalul cu demiterea Guvernului Sandu. Este un deja vu, când se încearcă de găsit țapul ispășitor. Nimeni din liderii de pe dreapta nu a venit să discute, nimeni nu a prezentat un plan cum putem scoate țara din criză și se face abstracție că în PDM sunt oameni care au experiență. Credem că stabilitatea în țară poate progresa. Nu ne dorim o criză politică, noi cerem doar unul: să fim respectați. Frânturile de idei care le auzim pentru noi nu sunt convingătoare”, a spus Alexandru Jizdan.

La rândul său, Ion Terguță a menționat că, acest Parlament nu are resurse să-și ducă mandatul până la sfârșit. „Trebuie să găsim modalități să întindem perioada până a ajunge în termeni legali, când se pot organiza alegeri anticipate. Dodon știe bine că are în spate 2 foști parteneri care îi numără zilele – acesta este Plahotniuc și Șor. Unica soluție sunt anticipatele. Socialiștii și-ar dori mult aceste anticipate, criza încă nu a început la turațiile maxime, nici criza pandemică nu a ajuns în apogeu, acesta ar fi cel mai bun pentru alegeri și pentru PSRM. Pentru PDM nu sunt benefice. Candu și Șor încearcă să atragă din PDM oamenii să crească. Păcatul nostru este că nu am reușit să folosim declarația de uzurpare a puterii în stat. Dodon nu le-a inventat toate aceste lucruri, el le-a dezvoltat cu ajutorul PDM, iar PDM trebuie să se lase de toate instrumentele și practicile avute în trecut”, a spus Ion Terguță.

Cristina Parfeni

Share