Analist politic de la București: „Parcursul Moldovei depinde, în primul rând, de Moldova”

Analist politic de la București: „Parcursul Moldovei depinde, în primul rând, de Moldova”

Publicistul și analistul politic de la București, Armand Goșu, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a vorbit despre viitorul Republicii Moldova, dar și despre parcursul său european, informează Oficial.

„Pentru viitorul Republicii Moldova, cel mai bun lucru pe care l-ar putea face această putere e să organizeze alegeri anticipate și să plece de la butoane. Sigur, unii pot să plece în pușcărie, alții pot să-și negocieze imunități prin Elveția. Dar cu cât pleacă mai repede această putere, cu atât viitorul Republicii Moldova va avea de câștigat. Ei sunt atât de necredibili, încât orice ar face… Poate Constituția Republicii Moldova să conțină doar acest punct – Republica Moldova e țară profund europeană și a militat numai pentru integrarea În Uniunea Europeană -, nu-i crede nimeni. La București poate, dar nici cei de acolo, de la București, nu sunt așa de credibili. Nicio cancelarie serioasă europeană n-o să-i stimeze. Toată lumea o să-și vadă de treabă și o să treacă următoarele 10, 11 luni și o să vadă la Chișinău ce putere vine și în funcție de cum se vor desfășura alegerile, campania electorală și cine va câștiga, cine va veni la guvernare. Atunci abia se vor lua probabil niște decizii… undeva târziu în toamnă, pe la începutul anului viitor, dar să nu-și închipuie cineva că deciziile alea depind doar de București, că se mai fac nu știu ce aranjamente prin serviciile secrete, pe aici mai vâră niște bani, se mai spală alții…. Nu, nu! Nu, va ține, nu vor reuși să facă lucrurile astea! Lucrurile au degenerat mult prea mult ca să se mai poată salva reprezentanții de marcă ai actualei guvernări de la Chișinău”, a declarat Goșu.

Prin urmare, analistul politic a vorbit despre parcursul european al Republicii Moldova.

„Parcursul Moldovei depinde, în primul rând, de Moldova. Nu mai dăm vina nici pe Rusia, nici pe Transnistria, ci pe elita politică de la Chișinău. Dacă Moldova e astăzi unde este, într-o groapă adâncă, în mizerie, în depresie profundă, în neîncredere, situația asta o avem doar datorită elitei politice de la Chișinău”, a menționat el.

sursa foto: europalibera.org

Mihaela Rotari

Share