Opinie: Procesul de identificare al candidatului dorit de PSRM trebuie să se desfășoare mai repede

Opinie: Procesul de identificare al candidatului dorit de PSRM trebuie să se desfășoare mai repede

Analistul politic Victor Nichituș a spus că nu crede în scenariul potrivit căruia primarul Chișinăului ar candida, în acest an, la funcția de președinte al Republicii Moldova, or, „sunt o sumedenie de argumente în favoarea acestui enunț care țin de administrarea municipiului Chișinău și de pregătirea pentru alegerile parlamentare din 2025”, însă, crede că Partidul Socialiștilor procedează corect atunci când își asumă participarea la procesul de identificare a unui candidat comun al opoziției care să ajungă în turul doi de scrutin alături de Maia Sandu.

Potrivit spuselor sale, socialiștii moldoveni au demonstrat, prin rezultatul obținut la alegerile locale generale, că sunt principala forță a opoziției existente între Prut și Nistru la adresa partidului de guvernământ. Acest statut le oferă dreptul de a fi vioara întâi în identificarea acestui candidat.

„Am înțeles că socialiștii își doresc un candidat statalist/suveranist, care să nu fie membru al unui partid, dar care să fie la curent cu procesele decizionale ale statului moldovean și cu viața politică dintre Prut și Nistru. Adică o persoană experimentată.

Există un asemenea politician. Acest nume a fost/este vehiculat în cercurile socialiștilor. Nu-l pronunț. Cel mai probabil va fi anunțat după ce va fi efectuată o cercetare sociologică dedicată alegerilor prezidențiale și după ce vor fi identificate principalele linii de campanie prezidențială”, a declarat el într-un comentariu.

Victor Nichituș a remarcat că „procesul de identificare al acestui candidat trebuie să se desfășoare mai repede”. „Altfel, echipa Maia Sandu va continua să-l facă prezidențiabil pe Ion Ceban, chiar dacă el asta nu-și dorește”, a conchis expertul, făcând referire la numeroasele atacuri și acuzații lansate de PAS în adresa lui Ion Ceban inclusiv în aceste zile.

Share