Opinie: În loc să încurajeze populația să celebreze sărbătorile creștine acasă, ce a făcut președintele țării?

Opinie: În loc să încurajeze populația să celebreze sărbătorile creștine acasă, ce a făcut președintele țării?

„S-a lăudat că a cumpărat “pâine sfințită”. Ce trebuie să facă acei care nu au această posibilitate? Desigur, ei vor intenționa să meargă să-și sfințească bucatele la biserică; a spus că va lua din “focul haric” direct de la aeroport, de la avionul care aduce “focul” din Israel. Dacă președintele își permite să folosească poziția sa publică pentru a obține “focul haric”, de ce ar trebui enoriașii să nu vrea același lucru și să meargă la biserica?”, declară politologul Dionis Cenușă.

„Nu a interzis oamenilor să meargă la biserică, dar a solicitat polițiștilor să nu amendeze nici enoriașii și nici preoții. Indirect, președintele a zis că populația este eliberată de amenzi dacă se decide să meargă la biserică. Cu certitudine, sub acest pretext, mulți vor dori să iasă din casă ca să meargă la biserică sau să își vadă rudele (la biserică)”, mai susține el.

„Președintele unei țări trebuie să dea dovadă de responsabilitate dublă sau triplă în comparație cu ceilalți cetățeni. El nu etalează privilegiile de demnitar, mai ales pe timp de criză, ci arata modestie și solidaritate cu cei pe care îi cheamă să respecte legile statului secular”, a conchis politologul.

În Moldova e altfel.

Share