Patriarhul Kiril a acceptat invitația Președintelui Dodon: Va veni la Chișinău în 2018

Patriarhul Kiril a acceptat invitația Președintelui Dodon: Va veni la Chișinău în 2018

„Patriarhul Kiril a primit invitația mea de a efectua o vizită pastorală în Moldova şi de a participa la Congresul Mondial al Familiilor, care va avea loc la Chişinău, în luna septembrie, 2018”. Anunțul a fost făcut de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care se află în vizită la Moscova, Federația Rusă, informează Oficial.

Președintele a mai spus că au convenit ca Patriarhul Kiril, în cadrul aflării în Moldova, să viziteze și alte regiuni ale țării, inclusiv Găgăuzia și regiunea transnistreană.

„Am discutat despre necesitatea protejării şi consolidării valorilor familiei tradiţionale în ţările lumii ortodoxe. Este un imperativ de importanţă majoră în condiţiile în care valorile creştine sunt supuse deprecierii. Am specificat că, în prezent, Moldova este un avanpost al lumii ortodoxe, o avangardă a luptei pentru valorile creştine. Biserica Ortodoxă este instituția cu cea mai mare autoritate în societatea moldovenească”, a menționat șeful statului, referitor la întrevederea cu Sanctitatea Sa Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kiril, ce a avut loc în Reşedinţa Patriarhală de la Mănăstirea Sfântul Daniil (Danilov) din Moscova.

Doina Secrieru

Share