Expert, despre relațiile cu Federația Rusă în noul context politic

Expert, despre relațiile cu Federația Rusă în noul context politic

Expertul și liderul de echipă în cadrul Institutului pentru Politici și Reforme Europene (IPRE), Mihai Mogâldea afirmă că relațiile moldo-ruse trebuie aduse pe un făgaș al normalității și de respect reciproc, transmite OFICIAL.

În cadrul dezbaterilor publice organizate de agenția de presă IPN, Mihai Mogâldea a menționat că, acest lucru nu a fost posibil pe perioada aflării la conducerea țării a lui Igor Dodon.

„Dacă asta este o resetare a relațiilor R. Moldova – Federația Rusă, atunci trebuie să mizăm pe o bună funcționare a dialogului la nivel instituțional cu cei din Federația Rusă. Odată cu venirea la conducere a Maiei Sandu, cel puțin din agenda electorală pe care a prezentat-o, vom avea o poziție uniformă la nivelul instituțiilor de stat – MAEIE și Președinția, legată de unele probleme-cheie pentru dialogul cu Federația Rusă, cum ar fi problema retragerii GOTR din regiunea transnistreană.

În perioada aflării lui Dodon la Președinție a fost o încercare de a ignora unele apeluri internaționale, mesaje transmise anterior de către conducerea R. Moldova la forumuri internaționale, regionale legate de respectarea suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova”, a spus Mihai Mogâldea.

Cristina Parfeni

Share