Ex-deputat, despre asumarea de răspundere de către Guvern: „Sunt și interese meschine”

Ex-deputat, despre asumarea de răspundere de către Guvern: „Sunt și interese meschine”

„Guvernul Chicu „și-a asumat răspunderea” privind pachetul de legi… Nu vom contesta, sunt lucruri bune și oportune, dar sunt și interese meschine…”, susține fostul deputat, Iurie Țap.

„A propos, despre interese meschine: acum trei ani Guvernul Filip „și-a asumat răspunderea” privind convertirea garanției de stat în datorie publică. De fapt, Guvernul Filip a acoperit frauda… Întrebam, atunci, dacă este oportun și în interesul public, de ce nu doriți să se discute deschis, cu argumente și dovezi, să demonstrăm cetățenilor logica și corectitudinea asumării?! Este și cazul Guvernului Chicu, care, în condițiile crizei epidemiologice trebuia să folosească tribuna Parlamentului pentru a argumenta pașii întreprinși, să demonstreze deschidere către opoziția parlamentară, dar, în special, către societate și să facă tot posibilul pentru coeziunea noastră…”, adaugă fostul deputat.

„Or, astăzi, ca niciodată, avem nevoie de unitate în societate. În acest sens, guvernarea, în special Președintele și Guvernul trebuie să manifeste luciditate, or, gafarea lamentabilă în cazul din 7 martie și iresponsabilitatea în cazul organizării alegerilor noi în circumscripția Hîncești, dar și gestionarea proastă a crizei epidemiologice a tensionat la maxim starea de lucruri… Cât despre partea legală… Argumentele invocate acum, în cazul Guvernului Chicu, dar și în cel legat de acoperirea furtului miliardului sunt, pur și simplu, ridicole… Spre regret, constatăm (IN)cultură instituțională și lipsa bunului simț al autorităților publice (Parlament, Guvern, Președinte)…”, a spus Iurie Țap.

Mihaela Rotari

Share