Valeriu Munteanu: Sunt absolut sigur că unirea RM cu România este unica soluție izbăvitoare a RM și a cetățenilor

În cadrul unui interviu acordat portalului Tribuna.md, vicepreședintele Partidului Liberal (PL), Valeriu Munteanu a vorbit despre agenda partidului pentru 2017 din punct de vedere al unirii Republicii Moldova cu România, dar și despre cum vor evolua în continuare lucrurile în politica moldovenească.

Până la revelion, PL va face public programul său pentru Centenar. Sperăm foarte mult că va fi posibil să așezăm laolaltă toată lumea care gândește românește, sperăm foarte mult că vom găsi înțelegere, unitate și unire în cadrul tuturor forțelor care pot să miște această idee, acest deziderat al nostru sfânt către realizare. Așa or altfel, noi vom pregăti mai multe acțiuni ale partidului și vom încerca ca aceste acțiuni să aibă corespondență și pe malul stâng al Prutului”, a precizat el.

Prin urmare, Munteanu a oferit un comentariu cu privire la evoluția lucrurilor din Republica Moldova.

„Sunt absolut sigur că unirea RM cu România este unica soluție izbăvitoare a RM și a cetățenilor, care va putea să schimbe fundamental situația în această parte a viitoarei mari Românii și a fiecărui cetățean al RM în România Mare. Altfel, lucrurile nu se vor schimba fundamental. RM este și, din păcate, va rămâne la periferiile Europei, la propriu și la figurat, iar abisul dintre noi și cel mai apropiat stat al UE, frații noștri români, nemaivorbind de alte țări, se va accentua. În 1990 – 1991, îmi place să repet acest lucru, produsul intern brut pe cap de locuitor în România și RM era egal, acum disparitatea este de 5 la 1, în favoarea României. Fiecare cetățean al României trăiește de 5 ori mai bine decât în RM. Sper că acest argument economic să fie unul plauzibil sau unul suficient pentru cei care nu au năzuințe naturale pentru unire. Altfel, se va schimba un conducător atotputernic cu altul, o dictatură cu alta, vom hăuli în continuare între est și vest, o să ne întâlnim cu dvs. la interviu peste 20 ani, iar lucrurile nu se vor schimba, din păcate fundamental, iar copiii noștri o să fie supărați pe noi că nu am luat decizii îndrăznețe și nu am luptat pentru ca să le schimbăm viitorul”, a conchis vicepreședintele Partidului Liberal.

Mihaela Conovali

Share