Deputat PLDM despre crearea unui bloc la viitoarele alegeri Parlamentare: „Niște discuții, niște parteneriate…”

Deputat PLDM despre crearea unui bloc la viitoarele alegeri Parlamentare: „Niște discuții, niște parteneriate…”

Deputatul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vadim Pistrinciuc, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, a vorbit despre noua sesiune a Parlamentului Republicii Moldova, informează Oficial.

„Prioritățile vor fi aceleași, se va schimba doar tonalitatea lor, fiindcă vine electorala. Vom avea o abundență de inițiative, de declarații populiste, identitare, de tot felul, pe care eu le clasific din categoria petardelor. Eu cred că ele nu prea aduc mare încredere din partea alegătorilor, oricine n-ar fi din partidele care le promovează, dar, mă rog, asta este o cutumă – înainte de alegeri trebuie să mai dai niște petarde, să mai dai niște populisme, poate oamenii s-or mai îndulci cu tine”, a declarat el.

Prin urmare, Pistrinciuc a comunicat despre lucrurile din Partidul Democrat, astfel potrivit lui „este un fenomen cunoscut în cultura organizațională”.

„Eu comunic destul de frecvent cu colegi deputați din Partidul Democrat, și nu doar, eu sunt o persoană care îmi permit să comunic cu toți, indiferent de apartenența lor politică, eu nu văd ei să fie foarte deranjați de anumite lucruri. Eu cred că ceea ce se petrece în Partidul Democrat este un fenomen cunoscut în cultura organizațională, un paternalism excesiv, altfel zis, există un șef, un boss, un patron, spuneți-i cum vreți, un tătucă acolo, dar în organizație, în țară încă nu-i acceptat, după cum vedem, care rezolvă toate problemele sau nu le rezolvă, sau rămân toate așa, sau oricum. Și ei sunt plasați în zona de confort instituțional în care să accepte tot ceea ce este. Ei, au dreptul poate să se mai plângă acolo, în guleraș, după ce revin din teritorii și văd că nu prea mișcă, nu merge. Deci, în realitate au nimerit în această capcană de disfuncție organizațională și eu am să fiu moale acum, altfel spus, hotărăște un grup restrâns, probabil, de oameni și toți ceilalți s-au plasat bine-mersi într-o zonă de confort și așteaptă toate comenzile care vor fi de dincolo”, a menționat deputatul PLDM.

Totodată, în cadrul interviului, deputatul PLDM a vorbit și despre probabilitatea creării unui bloc comun cu anumite partide.

„Niște discuții, niște parteneriate, pot fi și separate. Deocamdată, fiecare partid este separat, dar cel puțin la nivel de mesaje, cel puțin la nivel de coordonare de anumite activități, poziționări politice în așa fel, încât aceste partide să fie prezente în Parlament cu un scor suficient pentru a împiedica acest partid, Partidul Democrat, care este departe de a fi unul democrat de a-și acapara puterea”, a menționat el.

Mihaela Rotari

Share