Declarație: „Traian Băsescu nu a venit să lupte contra ceva sau contra cuiva”

Declarație: „Traian Băsescu nu a venit să lupte contra ceva sau contra cuiva”

Preşedintele executiv al Partidului Unităţii Naţionale (PUN), Anatol Şalaru, în cadrul unui interviu pentru jurnalistii.ro, a vorbit despre decizia justiției de a menține decretul de anulare a cetățeniei fostului președinte al României, Traian Băsescu, emis în primele zile de mandat de către Igor Dodon,, dar și despre cât de important va fi Traian Băsescu în jocul electoral din toamnă în lupta cu oamenii Kremlinului, informează Oficial.

În general, am evitat pe cât posibil să comentez deciziile justiției. În cazul președintelui de onoare al PUN(Partidul Unității Naționale), domnul Traian Băsescu, din punctul meu de vedere avem de-a face însă cel puțin cu o eroare juridică, dacă nu chiar cu un act de injustiție. Este clar pentru toată lumea că, pe lângă Igor Dodon, și ceilalți politicienii din Republica Moldova, inclusiv Vladimir Plahotniuc, sunt deranjați de venirea președintelui Traian Băsescu în arena politică de la Chișinău. Nu cred că Vlad Plahotniuc sau PD își doresc o alianță electorală cu PUN și Traian Băsescu. Suntem pe poziții diferite și, de la un punct, chiar incompatibile”, a precizat el.

Prin urmare, Șalaru a comunicat despre cât de important va fi Traian Băsescu în jocul electoral din toamnă pentru candidații formațiunii în lupta cu oamenii Kremlinului.

„Traian Băsescu nu a venit să lupte contra ceva sau contra cuiva. Președintele Traian Băsescu a trecut Prutul pentru a explica cetățenilor Republicii Moldova că atât aderarea la Uniunea Europeană cât și aderarea la Uniunea Euroasiatică sunt doar iluzii, iar șansa reală pentru ca justiția, securitatea și bunăstarea să se instaleze si în vitregita Basarabie o reprezintă reunificarea celor două state românești”, a declarat acesta.

Mihaela Rotari

 

Share