Ce înseamnă victoria Maiei Sandu, în opinia unui fost deputat?!

Ce înseamnă victoria Maiei Sandu, în opinia unui fost deputat?!

Fostul deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Iurie Țap, susține că victoria Maiei Sandu este exprimarea nemulțumirii cetățenilor privind administrarea proastă a treburilor publice, corupția sistemică în care s-a împotmolit puterea de stat, mizeria sărăciei care-i gonește pe cetățeni din țară, informează OFICIAL.

Totodată, Țap spune că este și manifestarea de încredere acordată președintei nou aleasă privind responsabilitatea, dar și capacitatea acesteia de a schimba lucrurile în bine.

„Validarea mandatului de Președintă a Republicii Moldova pentru Maia Sandu trebuie să devină începutul schimbărilor sistemice privind organizarea și funcționarea statului. Or, calitatea de garant al suveranității naționale îi atribuie funcției de președinte responsabilități privind supremația puterii de stat, pe plan intern, și independența națională în plan extern”, susține fostul parlamentar.

„Nu vom anticipa, dar, totuși, putem prevedea tentativele de sabotare în continuare de către majoritatea parlamentară ce se încropește deja, a revenirii la funcționarea normală a instituțiilor statului. În acest caz, viitoarea președină va trebui să intervină prompt prin instrumentele specifice ce i le acordă Constituția și legea… Transparența este instrumentul de combatere a miniciunii și manipulării, dar și informării corecte a cetățenilor, fapt, care în eventualele alegeri parlamentare anticipate sau ordinare va asigura aprecierea obiectivă a actorilor politici implicați”, spune Țap.

Prin urmare, ex-deputatul spune că lecțiile alegerilor prezidențiale trebuie să fie o învățatură pentru cel/cei care au pierdut, pentru politicul care a fost la guvernare în perioada celor 29 de ani, nu în ultimul rând pentru noua președintă, partidul pe care îl reprezintă, dar și toate forțele politice care pretind puterea politică.

Mihaela Rotari

Share