Ambasadorul Turciei a făcut totalurile anului 2017 în privința relațiilor bilaterale

Ambasadorul Turciei a făcut totalurile anului 2017 în privința relațiilor bilaterale

Ambasadorul Republicii Turcia în Republica Moldova, Hulusi Kilic, a făcut astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, totalurile anului 2017 în privința relațiilor bilaterale, dar și anunțuri pentru anul 2018, informează Oficial.

Hulusi Kilic a menționat că anul 2017 a fost un an de aur în relațiile dintre RM și Turcia.

„Deoarece în anul 2017 au avut foarte multe vizite de rang înalt, am marcat a 25-a aniversare a relațiilor diplomatice foarte frumos, cu multe evenimente, vizite, a fost un an foarte încărcat. Vizitele de rang înalt denotă nivelul la care au ajuns relațiile dintre cele două țări. Eu consider că, anul 2017 este un an de aur din perspectiva relațiilor bilaterale dintre RM și Turcia”, a precizat Ambasadorul.

Potrivit diplomatului, și anul 2018 va fi un an foarte important. „În 2018 se așteaptă vizita Președintelui Turciei în RM. Preconizăm această vizite în prima jumătate a anului și deja am început pregătirile. Relațiile politice dintre cele două țări vor fi ridicate la nivelul de parteneriat strategic, deoarece în timpul vizitei va fi semnat un Acord între cele două țări. Tot în anul 2018, la Istanbul va fi deschisă o reprezentanță comercială a RM, ceea ce, de asemenea, va contribui la creșterea comerțului dintre cele două țări. Totodată, vom face posibilă circulația cetățenilor moldoveni și turci în baza buletinelor de identitate, în loc de pașapoarte. Se preconizează deschiderea unui Consulat general al Turciei în Comrat”, a adăugat  Ambasadorul.

Doina Secrieru

Share