Un schimb de informații și bune practici în activitatea de frontieră va continua în cadrul proiectului „Acte neregulate – cu direcționare spre noile tendințe”
Un schimb de informații și bune practici în activitatea de frontieră va continua în cadrul proiectului „Acte neregulate – cu direcționare spre noile tendințe”, este o propunere lansată încă de la începutul anului curent și care a fost abordată la întâlnirea dintre șeful Poliției de Frontieră Fredolin Lecari și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Cehe în Moldova, Excelența sa Zdenek Krejci. Întrevederea a avut loc la sediul central al Poliției de Frontieră, ieri 16 august 2018, informează Oficial.
Constituirea unei noi relații de colaborare privind documentarea și orientarea ce face distincția între actele falsificate și contrafăcute, este benevenită pentru activitatea și perfecționarea capacităților polițiștilor de frontieră. Acțiunea dată face parte din programul de dezvoltare pentru securitate a Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Cehe, care funcționează de zece ani și în cadrul căruia se regăsește proiectul „Acte neregulate – schimb de experiență cu direcționare spre noile tendințe”, unde este inclusă și Republica Moldova.
Șeful Poliției de Frontieră a salutat continuarea cooperarii, astfel asumâmdu-ne responsabilitatea de a face față unei provocări moderne privind depistarea și contracararea acțiunilor ilicite la autorizarea trecerii frontierei de stat.
Delegația Ambasadei Republicii Cehe la Chișinău a oferit disponibilitatea de a acorda suportul necesar pentru implementarea agendei de lucru pe perioada vizată a proiectului sus menționat.
Acest proiect mai presupune vizite de studiu atât a angajaților Poliției de Frontieră în Cehia, preconizate în luna septembrie a.c., cât și a grupului de experți străini care vor desfășura vizite în Republica Moldova.
La finalul întrevederii Fredolin Lecari a asigurat dechiderea Politiei de Frontiera în conlucrarea și cooperarea cu Republica Cehă.
Mihaela Rotari