Socialiștii organizează discuții privind implementarea agendei electronice în școli

Socialiștii organizează discuții privind implementarea agendei electronice în școli

Fracțiunea Partidului Socialiștilor din R. Moldova (PSRM) din cadrul Consiliului Municipal Chișinău (CMC) propune pentru sistemul de învățământ implementarea agendei electronice, transmite Oficial.

Proiectul este unul pilot și este realizat în parteneriat cu Simpals.

Astăzi, la Primărie, au avut loc discuții publice pe marginea subiectului cu participarea profesorilor din școlile din Chișinău, cei care deja au lucrat cu acest sistem și cei care vor lucra pe viitor.

„Vom încerca astăzi să discutăm despre beneficiile și restanțele acestui sistem. În ziua de astăzi, tehnologiile IT intră foarte rapid în viața noastră. La început, desigur că, vor fi dificultăți, dar ulterior acestea vor dispărea, așa cum este normal. Menționez că, este un proiect pilot”, a spus Nichita Țurcan, consilier municipal.

Potrivit realizatorilor programului, agenda electronică va permite fiecărui părinte să acceseze site-ul și să vadă care este situația academică a copiilor săi.

„Studii.md presupune tot completul de învățământ. Aici sunt statistici ale reușitelor elevilor, notele acestora, orarul, temele lecțiilor, dacă au fost amânate sau înlocuite unele ore. Există compartimente speciale cu informații despre elevi, profesori, școală”, a menționat Andrei Matcovschi, membru Simpals, realizatorul programului.

În cadrul discuțiilor, profesorii, care deja au lucrat cu această agendă, au menționat că nu aveau timp destul pentru îndeplinirea ei, dacă numărul elevilor în clasă este mai mare de 30, dar au salutat implementarea acestui sistem.

De asemenea, profesorii au expus părerile vizavi de acest sistem și au propus soluții de îmbunătățire.

Autorii proiectului menționează că vor să propună și Ministerului Educației, Culturii și Cercetării implementarea acestui sistem în fiecare școală și pentru ca agendele pe suport de hârtie să fie eliminate.

Cristina Parfeni

Share