Andrei Năstase: După ce au furat țara, hoții au nevoie de liniște, iar cei jefuiți nu au voie nici măcar să meargă liniștit pe drumurile publice

Candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău din partea Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a vorbit despre barierele auto instalate în cartierele de elită din capitală.

Andrei Năstase a declarat că, după datele de care dispune, există peste 25 bariere auto instalate ilegal în arterele de elită.

„După ce au furat țara, hoții au nevoie de liniște, iar cei jefuiți nu au voie nici măcar să meargă liniștit pe drumurile și spațiile publice. În spatele meu se află cartierul general al oligarhiei. Priviți cu atenție câte bariere au instalate? Ai impresia că suntem în stare de asediu sau în fața celor 24 de vămi cerești. Oamenii care sunt nevoiți să treacă pe aici știu foarte bine cine stă la capătul drumului și cât trebuie să plătească pentru libertatea lor. Dar, cel mai important la ce doresc să vă atrag atenția, prezentându-vă aceste ilegalități, este tăcerea membrilor fracțiunii socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, condusă de Ion Ceban. Da, e vorba de acea gălăgioasă fracțiune care-și rupea cămașa în bucăți, dar și gardurile la toate construcțiile din capitală! În acest caz revoltător, însă, au tăcut ca mielușeii, iar curajul l-au folosit pentru a obține apartamente și alte bunuri de la dezvoltatori prin practicarea raketului socialist”, a precizat candidatul.

Totodată, Andrei Năstase a promis că, dacă ajunge Primar al capitalei, Chișinăul va fi un oraș al oamenilor. „Un oraș care să fie al nostru, al tuturor, unde nu vom mai avea garduri, bariere instalate ilegal cu care ne umilesc zilnic hoții acestui stat. Pentru că atât la Chișinău, cât și în țară, să fie legali în fața legii. Protecția trebuie să fie asigurată pentru oamenii cinstiți, care zi de zi își câștigă traiul în mod onest. În schimb, ce fac reprezentanții puterii? Se baricadează de oameni, în loc să-i apere, se ascund, în loc să discute problemele acestora, își fac, ca niște lași, baricade față de proprii cetățeni. Lucrurile mari încep de la libertatea noastră, libertatea de a vorbi și a avea acces la libertate”, a mai spus Năstase.

Mihaela Rotari

Share