Cetățeni străini aflați în căutare internațională, reținuți de poliție

Doi cetățeni de origine azeră, cu vârsta de 26 și respectiv 32 de ani, membri a unui grup criminal organizat ce își desfășura activitatea infracțională pe teritoriul CSI, au fost reținuți.

Aceștia, fiind anunțați în căutare de către autoritățile de drept din Ucraina, pentru comiterea unui atac armat asupra unui grup de persoane, soldat cu decesul unei persoane și rănirea alteia.

Suspecții, au fost reținuți la 8 mai 2018, în urma unei informații operative, parvenite în adresa Inspectoratului Național de Investigații.

Ca urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii Direcției Combaterea Crimelor Grave a Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Crimei Organizate și Cazuri Speciale, angajații Direcției Urmărire Penală a Poliției de Frontieră, Serviciului Informații Securitate, în conlucrare cu angajații Direcției Poliției Criminale din Ucraina, s-a stabilit că bărbații au traversat ilegal frontiera Republicii Moldova, intenționând să-și perfecteze acte false, după care să părăsească Moldova, cu destinația Turcia, pentru eschivarea de la răspunderea penală.

Suspecții sunt reținuți pe un termen de 72 de ore, ulterior, urmează a fi inițiată procedura de extrădare pentru a fi atrași la răspundere penală în Ucraina. 

 Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

Mihaela Rotari

Share