Deputați: Cerem audierea directorului CNA în Parlament

Deputați: Cerem audierea directorului CNA în Parlament

Partidul Liberal (PL) a solicitat, în debutul ședinței Parlamentului, introducerea pe agenda zilei de mâine, 30 martie, a audierii directorului Centrului Național Anticorupție (CNA) pe marginea raportului de activitate al instituției pentru anul 2017, în ședința plenară, informează Oficial.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu: „Acest subiect a fost discutat și ieri în cadrul Biroului permanent și s-a constat că a existat audierea acestui raport în cadrul unei ședințe comune a Comisiei juridice, numiri și imunități și Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică. În mod special, PLDM a cerut, ieri, introducerea în ordinea de zi audierea acestui raport, însă Biroul permanent nu a acceptat”.

Deputatul PL, Roman Boțan: „În ședința reunită a Comisiilor a fost audiat acest raport. Este un raport care reflectă mai multe probleme ce țin inclusiv și de domeniul legislativ. Considerăm că, domeniul corupție este unul important și raportul trebuie audiat în plen”.

Deputatul PLDM, Iurie Țap: „Parlamentul este unica autoritate reprezentativă, supremă a statului, unica autoritate legislativă. Adoptând legi, adoptă strategii este și normal și procedural să fie asigurat și controlul. Aceasta este esența celei de-a doua funcții a Parlamentului – controlul parlamentar. Insistăm privind audierea acestui raport”.

Deputatul PSRM, Vlad Batrâncea: „Corupția este o problemă majoră pentru RM și, mai ales conform unor studii internaționale, Moldova degradează și la capitolul luptei cu corupția. De aceea este și obligația Parlamentului, ca raportul să fie audiat în plen. PSRM susține acest demers”.

Deputatul PCRM, Vladimir Voronin: „Toți vorbesc despre corupție, dar iese așa că Parlamentul are grijă sau majoritatea parlamentară dorește să ocrotească pe cineva, de aceea așa greu hotărâm problema acestor rapoarte. Susținem întru totul – și în Parlament, și în societate, că această corupție ne macină statul din toate părțile și pe toți cetățenii influențează”.

În final, inițiativa privind audierea directorului CNA în plen nu a avut susținerea necesară, conform voturilor.

Doina Secrieru

Share