„Nu-ți posta viața, trăiește-o”. Campanie de sensibilizare și informare

„Nu-ți posta viața, trăiește-o”. Campanie de sensibilizare și informare

Internetul oferă o mulțime de avantaje, care ne ușurează sau ne îmbunătățește viața, fie ne ajută să economisim timpul, bani, fie ne oferă modalități de a ne petrece timpul simțindu-ne mai bine, însă, utilizarea internetului prezintă şi anumite probleme, pericole, pe care este foarte bine ca oricine care accesează internetul să le cunoască, să le conștientizeze, şi să se ferească de ele.

În vederea sensibilizării opiniei publice cu privire la prevenirea riscurilor de victimizare în rândurile copiilor și adolescenților, Poliția Capitalei în comun cu Centrul pentru combaterea crimelor informatice al Inspectoratului Național de Investigații, Asociația veteranilor MAI, Institutul de Științe Penale și Criminologie Aplicată și cu susținerea Asociației Împotriva Violenței ,,Casa Mărioarei”,  desfășoară în perioada 1 decembrie 2017 – 28 martie 2018, Campania de informare și prevenire pentru copii „Violența din click în click”.

În cadrul campaniei inițiate a fost dat startul Concursului cu genericul „NU-ȚI POSTA VIAȚA, TRĂIEȘTE-O”, care se va desfășura până la 27.03.2018, unde doritorii urmează a desfășura o acțiune publică sau de a crea un video de sensibilizare a societății dedicate promovării siguranței online și securității informației, creșterii nivelului de conștientizare a populației asupra amenințărilor din mediul online, precum și prezentarea soluțiilor pentru soluționarea problemelor identificate în spațiul online.

De către organizatori în cadrul proiectului dat au fost demarate 17 activități de informare în 14 instituții de învățământ din mun. Chișinău, unde au fost sensibilizați 3400 elevi ai claselor a VII-a, VIII-a și IX-a.

Se menționează, că internetul reprezintă evoluția şi vrând-nevrând face parte din viețile noastre din ce în ce mai mult, fiind o sursă inepuizabilă de informații. Deși mediul online oferă numeroase beneficii utilizatorilor din ce în ce mai tineri, este datoria adulților, a părinților să își protejeze copiii şi să îi ajute să se dezvolte armonios, ferindu-i de pericole, stabilind o relație bazată pe comunicare şi încredere, lăsându-i să se bucure de inocența acestei perioade din viață într-o lume în care tehnologia şi știința progresează din ce în ce mai rapid.

În cazul în care ați devenit victima unor astfel de acțiuni sau v-a devenit cunoscut un asemenea caz, vă rugăm să ne contactați la numerele de telefon: 902 – Poliția; 116111 – Serviciul Telefonului copilului sau la adresa e-mail a Centrului pentru Combaterea Crimelor Informatice: ccci@mai.gov.md

Mihaela Rotari

Share