În parcul Valea Morilor, lângă scările principale, ar putea apărea patru blocuri de până la 9 etaje

În parcul Valea Morilor, lângă scările principale, ar putea apărea patru blocuri de până la 9 etaje

Pe 7 februarie, în cadrul Preturii Centru s-a discutat schimbarea destinației unor terenuri din apropierea scărilor principale din parcul Valea Morilor care ar permite construcția a patru blocuri de până la 9 etaje, scrie primariamea.md, informează Oficial.

Locuitorii prezenți la discuții și-au manifestat indignarea și au accentuat mai multe potențiale probleme, inclusiv legate de traficul aglomerat din regiune, de numărul de etaje al clădirilor și de eventualele distrugeri ale caselor lor.

Subiectul consultărilor publice a fost schimbarea destinației terenului din strada Timiș 14 (în vecinătatea scărilor principale din parcul Valea Morilor), din R2, adică subzona cu funcții rezidențiale, liniștite, cu densitate redusă în R6, adică subzona locuințelor colective cu densitate medie situate în ansambluri preponderent rezidențiale,  ceea ce ar permite construcția unor blocuri de până la nouă etaje.

Prezentarea a fost făcută de Mihai Corețchi, arhitect la Chișinău Proiect. Una din problemele care vine să rezolve acest proiect este surparea terenului care afectează starea scărilor, deja deplorabilă. Investitorul promite că va consolida terenul pentru a împiedica alunecările de teren în schimbul construcției a patru blocuri, dintre care unul de oficii, iar altul – cu destinație social-educațională.

Mihaela Rotari

 

Share