Rudele piloților moldoveni decedați în Coasta de Fildeș în dialog cu conducerea Autorității Aeronautice Civile
Conducerea Autorității Aeronautice Civile a avut o întrevedere cu rudele membrilor echipajului An 26-100, decedați în urma accidentului aeronautic din Coasta de Fildeș, produs în octombrie 2017. În cadrul discuției, reprezentanții AAC au informat, în conformitate cu indicațiile Guvernului, despre evoluția anchetei de investigare a cauzelor producerii accidentului, realizată de către autoritățile din Coasta de Fildeș.
Vicedirectorul Autorității Aeronautice Civile, Nicale Buzu, conducătorul grupului de experți moldoveni care s-au deplasat la locul accidentului, a comunicat că reprezentanții Agenției de Investigare a Accidentelor din Coasta de Fildeș au demonstrat maximă deschidere și cointeresare în realizarea calitativă și obiectivă a investigației.
Rudele aviatorilor care și-au pierdut viața în urma prăbușirii aeronavei și-au exprimat speranța că subiectul nu va fi dat uitării de către autorități, iar ancheta va fi obiectivă și transparentă. Ei au spus că și-ar dori nu doar suport financiar, dar și o claritate privind cauza accidentului.
Vicedirectorul AAC i-a asigurat pe cei prezenți în întâlnire că subiectul este monitorizat îndeaproape de către Guvernul Republicii Moldova, subliniind că un prim raport pe accident va fi întocmit după ce vor fi finalizate descifrările de pe cutiile negre. El a mai spus că la definitivarea raportului vor participa cu asistență și experții Autorității Aeronautice Civile al Republicii Moldova, care vor pleca din nou la fața locului.
În același timp, rudele aviatorilor au fost rugate sa informeze Autoritatea Aeronautică despre condițiile în care sunt eliberate compensațiile din asigurarea pe viață, întocmită pe fiecare membru al echipajului conform standardelor internaționale, astfel încât să aibă posibilitatea să monitorizeze ca familiile să primească banii cât mai curând și în volum deplin.
Mihaela Rotari