PSRM: „Suportul și semnăturile dvs., stimați cetățeni, pentru un stat prezidențial vor fi decisive”

PSRM: „Suportul și semnăturile dvs., stimați cetățeni, pentru un stat prezidențial vor fi decisive”

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) susține că 70% din cetățeni își doresc „un stat prezidențial, un Președinte puternic, dar și o verticală în conducerea RM”. Despre aceasta a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, informează Oficial.

Zinaida Greceanîi a declarat că, începând de mâine (28 octombrie), cele peste 1 mie de organizații primare de partid vor începe colectarea semnăturilor în teritoriu pentru trecerea RM la un stat prezidențial.

„Noi ne punem drept scop să colectăm 70% din semnături dintre cei care au dreptul la vot, alegători ai RM. Când acest scop va fi atins, semnăturile urmează să le aducem la congresul PSRM și vom decide să introducem această dorință a cetățenilor în platforma electorală a partidului, cu care vom merge la alegerile parlamentare din 2018. Acesta este scopul nostru. Sigur că, noi semnăturile nu le vom colecta într-o zi sau o săptămână, vom avea timp suficient, aproximativ până în martie 2018”, a precizat socialista.

Totodată, Zinaida Greceanîi s-a adresat cetățenilor. „Fac apel către toți cetățenii să susțină inițiativa noastră de a trece la stat prezidențial și să subsemneze această inițiativă. Noi, în noiembrie 2016, am ales președintele, iar cei de la guvernare fac tot posibilul să-i limiteze atribuțiile. Considerăm că, suportul și semnăturile dvs., stimați cetățeni, pentru un stat prezidențial vor fi decisive, pentru a schimba lucrurile în RM”, a conchis Greceanîi.

Doina Secrieru

Share