Vicepreședinta PDA: În realitate, poporul vrea o altă clasă politică!

Vicepreședinta PDA: În realitate, poporul vrea o altă clasă politică!

În cadrul unui interviu acordat portalului TRIBUNA, Aliona Mandati, vicepreşedinta Platformei Demnitate şi Adevăr (PDA), a declarat că lupta pentru anularea votului mixt nu s-a terminat.

„Din discuțiile noastre cu oamenii, ne-am convins că acest „fruct” al colaborării lui Plahotniuc cu Dodon nu are susținerea masivă a populației. Guvernarea a mințit atunci când a vorbit despre faptul că există consens naţional în această problemă. În realitate, poporul vrea o altă clasă politică, iar modificările operate de tandemul democraților și socialiștilor vor împiedica această schimbare, vor face mai dificilă taxarea politicenilor, care au furat țara”, a declarat ea.

Aliona Mandati susţine că, „totodată, modificarea sistemului electoral a deteriorat substanțial relațiile noastre cu Uniunea Europeană, acestea atingând cel mai critic nivel din 2003 încoace”.

„Țara riscă să fie izolată de civilizația europeană și să ajungă într-o zonă de turbulență cu consecințe imprevizibile și ireversibile. Iată de ce Platforma DA a propus că această chestiune de importanță majoră (modalitatea de alegere a deputaților) să fie lăsată la discreția poporului în cadrul unui referendum”, a spus ea.

Share