Vor adera deputaţii din grupul parlamentar popular european la PPEM? Răspunsul lui Valeriu Ghileţchi!

Vor adera deputaţii din grupul parlamentar popular european la PPEM? Răspunsul lui Valeriu Ghileţchi!

Președintele Grupului Popular European din Parlamentul Republicii Moldova, Valeriu Ghilețchi a oferit mai multe detalii cu privire ansamblul de activități, care urmează a fi întreprinse de grup, dar și despre probabilitatea unei aderări la Partidul Popular European din Moldova.

Contactat de www.oficial.md pentru a afla mai multe detalii cu privire obiectivele grupului parlamentar, Valeriu Ghilețchi a precizat: „Vom încerca să dezvoltăm și să propunem mai multe inițiative inovative, care vor fi discutate și dezbătute în sesiunea următoarea”.

„Odată cu încheierea sesiunii de primăvară-vară 2017, urmează o perioadă, sper, mai liniștită. Acest timp va fi utilizat pentru a reevalua scurta activitate a grupului parlamentar în scopul îmbunătățirii muncii noastre, inclusiv sub aspectul creșterii vizibilității acestuia, dar și a calității dialogului cu cetățenii. Un alt domeniu de interes major pentru activitatea grupului va fi monitorizarea activității Guvernului, în special în contextul procesului amplu de reforme. Unele agenții urmează să fie create, altele – reorganizate, iar altele – lichidate. Toate acestea vor afecta atât viața funcționarilor publici, dar și a cetățenilor Republicii Moldova. Totodată, în următoarea perioadă de timp vom încerca să dezvoltăm și să propunem mai multe inițiative inovative care vor fi discutate și dezbătute, una dintre acestea este de a da posibilitate elevilor, care nu au promovat examenul de Bacalaureat, să dea examenul și pe parcursul anului, fără a fi nevoiți să aștepte un an întreg”, a conchis președintele grupului.

Valeriu Ghilețchi a analizat şi posibilitatea unei aderări a deputaților din grup la Partidul Popular European din Moldova. „Pauza dintre sesiuni va fi utilizată inclusiv și pentru analiza acestui aspect. La etapa actuală este prematur de stabilit câți colegi vor adera la Partidul Populat European din Moldova. Dar așa cum am menționat și la momentul creării grupului, toți cei 9 deputați care au decis să facă parte din acest grup parlamentar, au fost aleși având aceeași viziune și doctrină politică. Este vorba de doctrina conservatoare, iar în termeni europeni vorbim despre doctrina popular europeană”, a adăugat el.

Mihaela Conovali

Share