Lider politic: Declaraţiile lui Mihai Tudose la Chișinău „nu sunt adevărata expresie a clasei politice de la București”

Lider politic: Declaraţiile lui Mihai Tudose la Chișinău „nu sunt adevărata expresie a clasei politice de la București”

Liderul PLDM, Viorel Cibotaru crede că declarațiile Premierului României, Mihai Tudose făcute în cadrul unei conferințe de presă la Chișinău, „nu sunt adevărata expresie a clasei politice de la București”.

Contactat de www.oficial.md pentru a afla opinia sa cu privire la vizita Prim-ministrului României la Chișinău, Viorel Cibotaru a declarat că „l-a mirat faptul că domnul Prim-ministru nu a făcut nici o încercare să se întâlnească cu partidele de opoziție”.

„Eu cred că este o vizită obișnuită și ordinară. Indiferent de faptul ce se întâmplă la Chișinău, un Prim-ministru al României întotdeauna trebuie să găsească timp să viziteze Chișinăului. Dacă este o vizită oportună sau nu, eu cred că noi am ajuns la așa un nivel de înțelegere între două state românești în care lucrul acesta nu trebuie să trezească nici un fel de întrebări suplimentare, cel puțin cei care se consideră români-moldoveni. Pe de altă parte sigur că, contextul în care a venit domnul Prim-ministrul este unul nefavorabil lui, pentru că opoziția cu adevărat pro-europeană marchează zilele acestea constituirea unei noi majorități de guvernare, una socialistă democrată cu tentații pro-ruse. Eu cred că declarațiile care le-a făcut domnul Prim-ministru, nu sunt adevărata expresie a clasei politice de la București. M-a mirat faptul că domnul Prim-ministru nu a făcut nici o încercare să se întâlnească cu partidele de opoziție”, a vorbit Cibotaru.

Totodată, liderul PLDM a comentat declarațiile Prim-ministrului României făcute în cadrul unei conferințe de presă.

„Dacă domnul Tudose a comis astăzi o gafă politică în declarațiile sale, sper foarte mult ca acest lucru să fie reparat. Vreau să-mi exprim speranța că ne vom afla inclusiv și cu clasa de la guvernare din România pe aceeași undă de înțelegere a situației din Republica Moldova. Văd acum aceste discrepanțe, sub acest obiectiv văzute lucrurile, nu reflectă în totalitate ceea ce simțim noi aici. Înțeleg și eu restrângerile actului politic, mai ales ținând cont că Partidul Social Democrat, al cărui exponent la guvernare este și domnul Prim-ministru, are acord de cooperare cu Partidul Democrat, de aceea şi există această abordare. Sper foarte mult ca poziția României în acest sens să fie în consens cu ceea ce simt astăzi mii de cetățeni ai RM, viitorul cărora a fost furat, iar democrația demolată”, a declarat liderul PLDM.

Mihaela Conovali

Share