Liderul PN: Declararea drept persona non grata a cinci diplomați ruși e un gest neprietenesc scârbos

Liderul PN: Declararea drept persona non grata a cinci diplomați ruși e un gest neprietenesc scârbos

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a numit declararea drept persona non grata a cinci diplomați ruși în Moldova drept „un gest neprietenesc scârbos”.

În opinia sa, în spatele acestui pas are sta Vlad Plahotniuc, care joacă pe pretinsa „amenințare rusească”.

În același timp, Renato Usatîi îl acuză pe Președintele Igor Dodon de faptul că, „cunoscând foarte bine cine este autorul acestei provocări, îi asigură lui Vlad Plahotniuc acoperirea, dând vina pentru declanșarea scandalului pe niște „eurouioniști” neidentificați și Occident”.

Politicianul a atras atenția și asupra faptului că solicitarea privind părăsirea de către cei cinci diplomați ruși a țării noastre a avut loc în aceiași zi în care conducătorii celor trei puteri în stat au vociferat împreună poziția comună privind reglementarea conflictului transnistrean. „În comunicatul de presă, scris la indigo, Dodon, Candu și Filip au fost puterea și „conducătorii de vârf”, dar peste un ceas-două, unul dintre ei a fost rugat să fie opoziție, lașă și neconvingătoare”, a mai scris liderul „Partidului Nostru” pe rețeaua de socializare.

În opinia sa, „un președinte adevărat, mai ales cel care se numește drept pro-rus, ar fi trebuit să spună lucrurilor pe nume: diplomații sunt expulzați de Plahotniuc și împotriva lui trebuie întreprinse măsuri”.

Doina Secrieru

Share