O delegație din cadrul MTID, condusă de viceministrul Vitalie Rapcea, efectuează o vizită de lucru la București

O delegație din cadrul MTID, condusă de viceministrul Vitalie Rapcea, efectuează o vizită de lucru la București

O delegație din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, condusă de viceministrul Vitalie Rapcea efectuează o vizită de lucru la București.  Acolo vor avea o întrevedere cu seretarul de stat din cadrul Ministerului Transporturilor al României Maria Magdalena Grigore, unde urmează să fie discutate subiecte importante de pe agenda de cooperare moldo-română în domeniul transportului, cum ar fi:

  •        Construcția podului peste râul Prut, în regiunea satului Zagarancea, din raionul Ungheni. Un al subiect pus în discuție va fi cel despre reconstrucția  podului feroviar de la Cantemir,  în vederea posibilității circulației pe acesta și a transportului rutier.
  •      Informația privind propunerea de modificare a Acordului bilateral din domeniul transporturilor (conform pct. 4.1 al Protocolului Comisiei mixte dintre România şi Republica Moldova în domeniul transportului rutier (București, 25 – 26 martie 2015)) în vederea definitivării acestuia și aprobării în cadrul următoarei ședințe a Comisiei mixte.
  •       Disponibilitatea părții române de acordare asistență tehnică și de expertiză în implementarea Legislației UE, în special la capitolul Omologarea, certificarea și admiterea în trafic a vehiculelor rutiere (instruire, delegare experți).
  •       Metodologia de calcul și încasarea a taxei vinietei.
  •       Întreținerea de Iarnă a drumurilor naționale și locale (soluții tehnologice).

 

Din delegația Republicii Moldova fac parte șefii direcțiilor MTID, dar  și conducerea Administrației de Stat a Drumurilor. 

Maria Roșca

Share