Ministrul Chirinciuc a inspectat cum funcționează aeroglisorul. Ce a constatat când a urcat la bordul vasului (foto)

Ministrul Chirinciuc a inspectat cum funcționează aeroglisorul. Ce a constatat când a urcat la bordul vasului (foto)

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor Iurie Chirinciuc a efectuat duminică, 29 ianuarie, o vizită la Î.S. „Bacul Molovata”, pentru a inspecta cum funcționează aeroglisorul care asigură localitățile Molovata Nouă, Corjova și Cocieri cu produse alimentare, dar și care transportă pasageri în condiții meteo extreme. Oficialul a constatat că nava activează în regim normal. 

Potrivit unui comunicat de presă al MTID, Iurie Chirinciuc a urcat la bordul vasului pentru a se asigura că pasagerii, dar și produsele alimentare sunt transportate în siguranță. „Astăzi după mai multe articole apărute în presă referitor la nemulțumirea locuitorilor din satele de pe malul stâng al Nistrului, m-am deplasat la Molovata să mă conving cum funcționează glisorul pe gheață. Pot spune cu certitudine că glisorul funcționează non-stop”, a declarat oficialul. 

Iurie Chirinciuc le sugerează oamenilor din regiune să nu încerce să traverseze râul cu autoturismele, din motiv că acest lucru este periculos, în condițiile în care stratul de gheață are o grosime de doar 30 de cm. 

De menționat că, aeroglisorul a fost adus din Federația Rusă, regiunea Vladivostok, iar costul lui este de 1,1 mln. lei. Aeronava face conexiunea între malul drept și cel stâng al Nistrului în condiții de vreme extremă.

Doina Secrieru

Share