Cum a ajuns Iurie Ciocan la conducerea Centrului de Implementare a Reformelor? Află AICI cine i-a propus!

Cum a ajuns Iurie Ciocan la conducerea Centrului de Implementare a Reformelor? Află AICI cine i-a propus!

Iurie Ciocan – numit recent șef al Centrului de Implementare a Reformelor, a spus cum a ajuns în această funcție.

„Cum am ajuns eu acolo? Decizia aparține prim-ministrului, dumnealui mi-a propus această muncă, punând accentul pe anumite calități, pe care zice dumnealui că eu le am pentru a implementa din exterior, uneori poate forțat aceste reforme”, a declarat el într-un interviu pentru www.bizlaw.md.

Ciocan a mai spus că, din start, trebuie să fie clarificate următoarele lucruri: „funcția la Centrul de Implementare a Reformelor nu este o funcție publică, nu este din categoria funcțiilor de demnitate publică”. „Este o funcție de consultanță și eu voi conduce un grup de experți naționali, care va fi susținut și de experți internaționali, angajați de către partenerii de dezvoltare. Scopul nostru este de a elabora propuneri pentru reformarea anumitor direcții de activitate în organele guvernamentale centrale, cât și celor de la nivel local. Scopul de bază este optimizarea utilizării banilor publici și creșterea calității prestării serviciilor publice”, a mai precizat șeful Centrului.

De asemenea, Iurie Ciocan a mai spus că toată activitatea pe care a avut-o la Comisia Electorală Centrală a fost o activitate în binele societății. „Sunt ferm convins, dar într-un final, actorii de bază, politicienii, partidele politice, candidații în alegeri, de fiecare dată au încercat să găsească țap ispășitor, anume în Comisia Electorală Centrală și nu în grădina lor, atunci când pierdeau alegerile ori atunci când obțineau scoruri mai mici. Eu am o imunitate foarte bine formată la tot felul de asemenea atacuri”, a adăugat el.

Doina Secrieru

Share