Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit în ultima şedinţă publică din acest an

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit în ultima şedinţă publică din acest an

Consiliul Coordonator al Audiovizualului s-a întrunit astăzi, 30 decembrie, în ultima şedinţă publică din acest an, informează Serviciul Comunicare şi relaţii cu publicul.

Autoritatea de reglementare în domeniul comunicării audiovizuale a făcut bilanţul Concursului pentru utilizarea frecvenţelor radio: 96,6 MHz – Cantemir, 71,66 MHz –  Leova şi 103,6 MHz – Soroca. La concurs s-a înscris 1 solicitanţi – „Radio Plai” S.R.L., pentru postul de radio „Radio Plai”. Drept urmare, în urma dezbaterilor publice, postul „Radio Plai” şi-a extins aria de emisie în Cantemir – frecvenţa 96,6 MHz. Pentru utilizarea frecvenţelor 71,66 MHz –  Leova şi 103,6 MHz – Soroca nu a fost depus nici un dosar, frecvențele respective vor fi anunțate în concurs.

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aprobat solicitările: Asociaţiei Obştești de Informare „Info Mingir”, fondatoare a postului de radio cu difuzarea serviciului de programe pe cale radioelectrică terestră (radiodifuziune) „Radio Naţional FM”, a „Tehnologii BC Outsourcing” S.R.L., fondatoare a postului de radio cu difuzarea serviciului de programe pe cale radioelectrică terestră (radiodifuziune) „Discovery FM”, și a „RADIO PLAI” S.R.L., fondatoare a postului de radio cu difuzarea serviciului de programe pe cale radioelectrică terestră (radiodifuziune) „RADIO PLAI”, de a cesiona cu „NG Production” S.R.L., pentru postul de radio „Radio ONE”.

CCA a eliberat licenţă de emisie pentru postul de televiziune „ExclusivTV”, al cărui serviciu de programe urmează a fi difuzat prin reţelele distribuitorilor de servicii din ţară.

La final, președintele CCA, dl Dinu Ciocan, le-a urat tuturor La Mulți Ani și un An Nou fericit!

În discuţie au fost puse şi alte chestiuni ce ţin de activitatea radiodifuzorilor şi distribuitorilor de servicii, informaţii detaliate găsiţi pe pagina electronică a Consiliului, la rubrica Decizii curente.

Maria Roșca

Share