Declarație: „Domnul Plahotniuc aruncă societății dintre Prut și Nistru o provocare inedită”

 „Domnul Plahotniuc aruncă societății dintre Prut și Nistru o provocare inedită, dar foarte corectă”. Declarația a fost făcută de jurnalistul Victor Nichituș pe blogul său, referindu-se la anunțurile de modernizare a clasei politice făcute de noul președinte al PDM, Vlad Plahotniuc. 

Nichituș explică faptul că, „echipa condusă de Vlad Plahotniuc și-a dat seama că actualul context politic internațional, cu o Rusie care joacă dur și are interesul să slăbească suveranitatea statului moldovean, cu o Uniune Europeană slăbită și care a oprit înaintarea către Est, singura soluție pentru Moldova ține de întoarcerea la resursele proprii, atât cele financiare cât și cele umane. Probabil este vorba de o speranță pe care liderul PDM o oferă unei societăți atomizate, îmbătrânite și marcată de sărăcie”.

 „E o voință politică care face apel la patriotism. Domnul Plahotniuc aruncă societății dintre Prut și Nistru o provocare inedită, dar foarte corectă – dacă nu noi, atunci cine? De fapt este singura soluție pentru ca statul moldovean să supraviețuiască acestui imprevizibil context politic internațional”, adăugat jurnalistul. 

Totodată, el afirmă că dacă Plahotniuc „va reuși să-i unească pe moldoveni, iar cele patru elemente conținute în programaticul discurs al noului președinte PDM, dezvăluie asta – Vlad Plahotniuc va surprinde plăcut”. „Oponenții politici ai domniei sale afirmă că este atotputernic – dacă ne va uni, înseamnă că au, în sfârșit, dreptate”, a mai spus Nichituș.

 

Doina Secrieru

Share