Poliția Națională marchează 26 de ani de activitate

Poliția Națională marchează 26 de ani de activitate

Astăzi, 18 decembrie 2016, este marcată a 26-a aniversare a Poliției Naționale. Cu această ocazie, în dimineața zilei de 17 decembrie curent, conducerea MAI și IGP împreună cu conducătorii tuturor subdiviziunilor au depus flori la plăcile eroilor căzuți la datorie, la monumentul lui Ștefan Cel Mare și Maica Îndurerată, potrivit unui comunicat de presă.

În acest context, IGP a organizat un Forum cu genericul ”Poliția în serviciul comunității”, la care a participat Prim-ministrul Pavel Filip, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, conducerea IGP, reprezentanți ai societății civile, donatori, parteneri de dezvoltare, reprezentanți ai misiunilor diplomatice, polițiști și alți invitați.

La eveniment, Prim-ministrul Republicii Moldova a venit cu un mesaj pentru angajții poliției, exprimind susținerea Guvernului în diferite proiecte de modernizare și dezvoltare a acestui domeniu important.

“Dragi polițiști, vă port un mare respect pentru faptul că sunteți în linia întâi în războiul cu fărădelegea. Vreau să știți că Guvernul este conștient de rolul și misiunea Poliției Naționale și vom face totul pentru modernizarea și profesionalizarea ei”, a declarat șeful Executivului.

Ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan: „Pe parcursul celor 26 de ani, Poliția Națională a trecut prin schimbări considerabile. A fost schimbată imaginea poliției, au fost modernizate condițiile de muncă, dar cel mai important, în această perioadă e faptul că cetățenii au început să ne vadă într-o altă lumină, ceea ce ne spune despre schimbarea atitudinii angajaților noștri – față de oameni”.

În cadrul Forumului au fost puse în discuție două subiecte care constituie nucleul procesului de dezvoltare, modernizare a Poliției Naționale, „Resurse Umane eficiente în cadrul poliției” și „Activitatea de Poliție Comunitară”.

Astfel, șeful IGP, Alexandru Pînzari a menționat în discursul său despre importanța schimbărilor prin care trece poliția, pentru a reda sentimentul de siguranță cetățeanului și a schimba încrederea în forțele poliției.

”Apropierea de cetățeni, ascultarea nevoilor acestora și receptivitatea în interacționarea cu cetățenii sunt trăsăturile pe care se va baza activitatea poliției”, a menționat șeful IGP.

La eveniment, cei mai buni polițiști ai anului, care au avut rezultate marcante în activitatea zilnică au fost menționați cu distincții și diplome de onoare.

Precizare: Poliția Națională a fost creată în anul 1990 și în prezent are circa 10.000 de angajați.

 

Mihaela Rotari

 

Share