Cum să crești propriul ananas, în casă! Este foarte simplu! (FOTO)

Cum să crești propriul ananas, în casă! Este foarte simplu! (FOTO)

Iti place ananasul si il cumperi adesea din supermarket? Putini sunt insa cei care stiu ca ananasul se poate replanta in ghivece. Ai nevoie doar de codita acestuia si de rabdare pana ce planta va prinde radacini si va incepe sa se dezvolte. Iata ce trebuie sa stii despre plantarea ananasului.

Pregatirea pentru plantare

Pentru a creste anansul in ghiveci ai nevoie de un fruct sanatos si bine copt. Rupe frunzele din partea de jos a coroanei. Trebuie sa „dezgolesti” aproximativ 2-3 cm din aceasta. Vei putea observa apoi niste noduli mici. Din acestia vor creste radacinile.

Taie coada ananasului cu grija pentru a nu o vatama si indeparteaza orice urma de pulpa, daca este cazul. Adauga apoi coada intr-un vas cu apa (poti folosi un pahar) si ai grija ca nivelul apei sa acopere baza acestuia (partea fara frunze).

Sursa foto: reddarter.com

Asaza paharul intr-o incapere luminoasa insa nu in bataia directa a soarelui. Cresterea este una lenta, asadar va trebui sa ai rabdare si sa uzi regulat ananasul. Radacinile vor creste in aproximativ 4-6 saptamani.

In momentul in care radacinile ating 5 cm lungime poti planta ananasul in ghiveci.

Plantarea ananasului in ghiveci

Sursa foto: realitatea.net

Alege un ghiveci incapator in care ananasul sa poata creste in voie. Umple ghiveciul cu pamant negru, fertil, amestecat cu nisip sau pietris. Creeaza un crater de aproximativ 7-8 cm adancime si uda pamantul foarte bine. Asaza usor ananasul, cu radacinile rasfirate si umple groapa cu pamant. Uda solul bine la final.

Dupa primul an, planta poate fi mutata intr-un ghiveci mai mare, intrucat radacinile se vor extinde destul de mult si are nevoie de spatiu pentru a se dezvolta corespunzator. Dupa o perioada, ananasul poate face chiar si fructe.

Ingrijirea ananasului

Sursa foto: daleysfruit.com.au

Ananasul nu are nevoie de ingrijiri speciale, fiind o planta usor de crescut. Trebuie sa ai insa grija sa o pozitionezi intr-o camera luminoasa, insa nu in bataia directa a razelor solare. De asemenea, trebuie sa ai grija sa uzi planta din cand in cand. Ananasul nu are nevoie de udari dese insa nici de usari rare. Asigura-te ca pamantul nu se usuca complet intre doua udari.

Sursa: gradina.acasa.ro

Share