Un grup de experți coreeni au întreprins o vizită de lucru la Centrul de Telecomunicații Speciale

Un grup de experți coreeni au întreprins o vizită de lucru la Centrul de Telecomunicații Speciale

Experții Agenției pentru Internet și Securitate, și a Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Republica Coreea, în cadrul unei Misiuni consultative TIC în Moldova, au întreprins o vizită de lucru la Centrul de telecomunicații speciale (CTS). La întrevedere a participat Serghei Popovici, director general al Î.S. Centrul de telecomunicații speciale, reprezentanți ai CERT-GOV-MD din cadrul CTS, precum și reprezentanți ai Ministerului Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.

Întrevederea s-a axat, în special, pe Sistemul de Management al Securității cibernetice, avînd drept obiectiv identificarea unui model modern și eficient în acest sens, experții coreeni venind cu propuneri în context, oferind, totodată, suport în dezvoltarea acestuia. În cadrul ședinței, reprezentanții CTS au prezentat serviciile și domeniile de activitate ale Centrului de telecomunicații speciale, punînd accent pe ultimele proiecte implementate și impactul acestora asupra nivelului de securitate cibernetică națională, menționînd, totodată, disponibilitatea de a coopera cu experții coreeni pe acest segment. La finele întrevederii, grupul de experți coreeni au fost invitați să viziteze Data Centrul CTS.

Cu această ocazie, Directorul Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale”, Dl. Serghei Popovici a mulțumit grupului de experți coreeni pentru discuția și disponibilitatea acestora de a oferi viziuni şi recomandări de politici în domeniul securității TI, reiterând interesul în atragerea experienței internaționale din Republica Coreea, unul din liderii incontestabili în acest sens.

Experții din cadrul Institutului de Dezvoltare a Societății Informaționale din Coreea de Sud, au ţinut să menţioneze experienţa şi nivelul avansat al proiectelor şi serviciilor prestate de Î.S. ”Centrul de telecomunicații speciale”, urîndu-le succese şi realizări în continuare.

o1

Mihaela Rotari

Share