Dmitrii Ciubașenco: Alegerile din 30 octombrie, poate că, sunt ultima șansă să întoarcem puterea poporului

Dmitrii Ciubașenco: Alegerile din 30 octombrie, poate că, sunt ultima șansă să întoarcem puterea poporului

Jurnalistul Dmitrii Ciubașenco, candidatul Partidului Nostru la prezidențiale, menționează, într-un material pentru Komsomoliskaia Pravda, că „în urmă cu doi ani, în noiembrie 2014, criminalii au furat victoria de la partidul „Patria”, în mod arogant și nelegitim eliminând-o din cursa electorală parlamentară, cu trei zile înainte de votare. Tot acești hoți au furat de la băncile moldovenești un miliard de dolari, care în formă de datorie de stat a fost pusă în cârca întregii populații. Pe 27 august tot ei au furat de la oameni sărbătoarea independenței. Nu va fi de mirare dacă ei vor decide să mai fure și alegerile prezidențiale. Hoțul tot hoț rămâne”.

 „”Partidul nostru”, m-a desemnat în calitate de candidat la funcția de președinte. Voi participa la alegeri în calitate de candidat independent care nu reprezintă nici un partid. Sunt sigur că voi fi sprijinit nu doar de susținătorii „Partidului Nostru”, dar și de toți alegătorii, de majoritatea covârșitoare a acestora, care sunt sătui pînă în gît de guvernul actual și doresc să schimbe spre bine situația din Republica Moldova”, a declarat el.

 Ciubașenco mai afirmă că regimul de la guvernare a redus termenele campaniei electorale până la 30 de zile, pentru a împiedica opoziția să aducă opiniile lor la cunoștința alegătorilor. „Este și aceasta o modalitate de fraudare a alegerilor. În mod oficial, putem începe agitația electorală doar începând cu 1 octombrie. Însă, în corespundere cu Constituția, chiar din ziua de azi, nimeni nu ne poate interzice să ne expunem pe marginea  situației din Moldova și să ne împărtășim ideile în vederea demontării actualului sistem vicios și creării unui stat nou, eficient, echitabil, care să-i pese de oameni,  dar nu să servească o mână de bandiți care au uzurpat puterea și au violat legea”, a adăugat el.

 Jurnalistul mai spune că alegerile din toamnă sunt extrem de importante. „Mizele sunt foarte mari. Poate că este  ultima noastră șansă să întoarcem puterea poporului. Sau lichidăm acest regim, sau el va sugruma definitiv Moldova și poporul nostru. Situația din Moldova este foarte gravă. Despre țara noastră pretutindeni în lume se vorbește ca despre o formațiune statală ratată și capturată. Sunt foarte mari pierderile în economie și domeniul social. Însă, cea mai grea pierdere sunt  oamenii. Moldova este transformată într-un azil pentru bătrâni. La următoarea etapă ea urmează să devină un cimitir”, a subliniat el.

 De asemenea, el afirmă că în fiece zi, peste o sută de oameni părăsesc pe vecie tărâmurile noastre. „Moldovenii sunt un popor inedit, căci moldoveni sunt toți cetățenii țării, indiferent de naționalitate. Acum însă, acest popor riscă să dispară în negura timpurilor. Intrebarea la care urmează să răspundem este, dacă  vom reuși noi oare să supraviețuim ca națiune și Moldova noastră ca stat național, în care poporul să poată trăi decent.

 

Doina Secrieru

 

Share