Un fruntaș PLDM despre acordul PPEM cu coaliția: „Am fost un pic mirat”

Un fruntaș PLDM despre acordul PPEM cu coaliția: „Am fost un pic mirat”

Am fost un pic mirat de decizia luată foarte rapid a unui partid care participa la dialogurile pe dreapta privind identificarea unui candidat comun și anume PPE și a dlui Leancă”. Declarația a fost făcută de vicepreședintele PLDM, Vadim Pistrinciuc, în cadrul unui interviu pentru europalibera.org.

El a menționat că, „fiindcă cum era cel puțin percepția că dacă participă la aceste discuții pe dreapta ei și-au asumat deja rolul de opoziție, chiar dacă în opinia publică mai existau păreri că sunt mai apropiați de guvernare decât de opoziție”. „Nu vreau să comentez aici mult prea mult despre decizia PPE, vreau să spun doar că îi privește”, a precizat liberal-democratul.

Totodată, vicepreședintele PLDM a afirmat că, „opoziția, în genere, este o chestie grea, este un lucru destul de greu să conduci, să asiguri un liderism în opoziție, este destul de greu și o sarcină pe care nu toți o pot face”. „În ce privește acest apel și către societatea civilă, și către alte partide vreau să zic că sunt și organizații neguvernamentale, și grupuri de cetățeni și partide cum este PLDM care sunt și vor fi europeni până la urmă. Dar pentru noi integrarea europeană nu înseamnă doar apeluri, Foi de parcurs, foi de fudulie, dar înseamnă, de fapt, calitatea vieții, niște instituții pe care cât de cât să poți miza, abolirea justiției selective, cât mai multă transparență în instituții – sunt foarte multe lucruri care din păcate degradează în Republica Moldova la moment”, a explicat Vadim Pistrinciuc.

Doina Secrieru

Share