Radu Albot, în vizită la ministrul de Interne. Ce i-a dorit oficialul înainte de Jocurile Olimpice

Radu Albot, în vizită la ministrul de Interne. Ce i-a dorit oficialul înainte de Jocurile Olimpice

La 1 august 2016, ministrul Alexandru Jizdan, a avut o întâlnire cu sportivul Radu Albot, primul tenisman moldovean care va participa la Jocurile Olimpice, devenind al 23-lea sportiv moldovean calificat la Olimpiadă.

Potrivit unui comunicat, ministrul Afacerilor Interne i-a dorit tenismanului încredere în sine și putere la această importantă competiție pentru Republica Moldova, menționând despre faptul că întreg Ministerul Afacerilor Interne apreciază înalt succesele sale în cariera sportivă.

Totodată, ministrul a vorbit despre rolul important a lui Radu Albot în sportul moldovenesc și despre sprijinul pe care MAI este gata să-l ofere angajaților săi care fac sport de performanță și reprezintă Moldova în lume.

Astfel, Radu Albot a spus că acest turneu este cel mai important din cariera sa de până acum și că va depune tot efortul pentru a veni cu rezultate bune acasă, reprezentând Republica Moldova cu mândrie la Rio.

În prezent, sportivul este angajat al Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, unde activează din 2008 în cadrul Detaşamentului salvare-deblocare nr. 1 din mun. Chişinău.

Radu Albot a ajuns până pe locul 85 în clasamentul ATP în 2015, iar în prezent este pe poziţia a 92-a în ierarhia mondială. Turneul de tenis de la Rio va începe pe 6 august.

1111_0

Maria Roșca

Share