Prima femeie care are o şansă reală să devină preşedintele Statelor Unite nu pare să aibă susţinerea sexului frumos. De ce nu o plac femeile pe Hillary Clinton?

Prima femeie care are o şansă reală să devină preşedintele Statelor Unite nu pare să aibă susţinerea sexului frumos. De ce nu o plac femeile pe Hillary Clinton?

Semnând sub numele ”Rodham”, Hillary Clinton a anilor ’70 nu semăna deloc cu o soţie de guvernator tipică. Era nouă în branşă şi relativ necunoscută de către masele cu drept de vot. Pe toată durata interviului, Rodham a fost autentică şi originală. Era în perioada de dinaintea perlelor şi vopselei blonde, în care purta sacouri de culori stridente şi ochelari mari cu rame groase.

Hillary Clinton s-a născut în Chicago şi a urmat dreptul în New England, iar în 1969 a devenit faimoasă pentru implicarea sa în scandalul Watergate, care a dus la deminsia lui Richard Nixon.

Consultanţii politici sunt cei care au transformat-o pe Clinton în ceea ce a ajuns astăzi: prima femeie care candidează la preşidinţia Statelor Unite ale Americii cu o şansă reală de a câştiga. Dar în ciuda acestor eforturi, sau poate din cauza lor, Hillary Clinton şi-a petrecut o mare bucată din cariera ei politică fiind displăcută intens de un mare procent din americanii cu drept vot, inclusiv de către cei care teoretic ar fi trebuit să fie de partea ei, scrie Financial Times.

În urma unui sondaj de opinie susţinut luna trecută, aproape 60% dintre persoanele chestionate au avut o părere proastă despre americancă, potrivit organizatorilor, The Wall Street Journal şi NBC News. La fel a fost şi pentru o treime din votanţii din propriul ei partid. Ce este frapant în cazul acestor alegeri este că Hillary Clinton s-a străduit să obţină susţinerea mai multor femei tinere şi care urmează concepte liberale (alături de femei de vârstă medie sau chiar mai în vârstă) care se presupune că ar fi trebuit să fie nucleul campaniei sale, mai ales când votul se transformă uşor-uşor într-o bătălie a sexelor.

Clinton este fost secretar de stat, senator al Statelor Unite şi primă doamnă, acum luptându-se să devină prima femeie preşedinte din istoria Americii. Ea candidează împotriva lui Donald Trump, un om căruia i s-a oferit totul pe tavă în viaţă, potrivit Financial Times.

Teoretic, Clinton ar trebui să aibă în acest moment susţinere din partea majorităţii femeilor care pot vota. În realitate, lucrurile nu stau chiar aşa, Hillary Clinton este în impas. Dacă ar fi să ne luăm după ceea ce spun cifrele, Hillary are un procent mai mic de susţinătoare decât avea soţul ei, Bill Clinton, în cursa prezidenţială împotriva lui George Bush din 1992.

Lumea se întreabă ce se întâmplă în zilele noastre cu femeile şi unitatea de care ar trebui să dea dovadă aşa-numitul sex frumos. Totuşi, pentru cei care au ajutat-o pe democrată în campanie, răspunsul este unul clar: problema nu este unitatea, ci cea pentru care femeile ar trebui să stea unite, spune Financial Times.

Dacă Hillary Clinton cea din 1979 încă există, pare să fie îngropată sub munţi de sondaje de opinie concentrate pe obţinerea votului omului de rând, îndepărtându-se astfel de tinerele femei care vor face viitorul unul mai bun în urma ei. Cea mai mare problemă a ei nu este neapărat numărul de voturi, ci calitatea acestora.

 Sursa: zf.ro

 

Share