Un tânăr a încercat să treacă frontiera cu o armă pneumatică

Un tânăr a încercat să treacă frontiera cu o armă pneumatică

Polițiștii de frontieră din punctul de trecere ,,Criva” au prevenit un caz de trecere ilegală peste frontiera Republicii Moldova a unei arme pneumatice.

La data de 17 mai, a.c. pe sensul de ieșire din țară, prin punctul de trecere Criva – Mămăliga, s-a prezentat un mijloc de transport de model Toyota Yaris, cu numere de înmatriculare străine, la volanul căruia se afla un moldovean, în vârstă de 26 de ani.

În cadrul controlului de frontieră al mijlocului de transport, în portbagaj, polițiștii de frontieră au depistat o armă pneumatică de model MOD52, produsă în Germania. Mai mult, conducătorul auto nu avea nici un act care să confirme proveniența și deţinerea acesteia. Din declarațiile bărbatului s-a stabilit că posedă arma de mai mult timp și o utilizează în scop sportiv.

Arma pneumatică a fost ridicată pentru a fi supusă expertizelor de specialitate. Cazul este cercetat de ofițerii de investigații speciale din cadrul Direcției regionale Nord, pentru a stabili toate circumstanțele și pentru aplicarea sancțiunilor prevăzute de legislație.

p2

Maria Roșca

Share