Reținere! Peste 200 de articole vestimentare, fără acte

Reținere! Peste 200 de articole vestimentare, fără acte

În urma acţiunilor întreprinse pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit de mărfuri, inspectorii vamali din cadrul echipelor mobile Centru au curmat o tentativă de punere în liberă circulaţie a unor bunuri de larg consum, în cantităţi mari şi fără acte de provenienţă. Marfa și unitatea auto implicată în tentativa de fraudă au fost reținute.

Acţionând în baza analizei de risc, o patrulă a echipelor mobile Centru a  stopat în s. Gagimus un autoturism de marca ”Dacia Logan”, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean în vârstă de 29 de ani.

Urmare a efectuării controlului vizual al unității auto, angajații echipelor mobile au constatat  că șoferul transporta mai multe cutii pline cu mărfuri de larg consum, motiv pentru care au decis escortarea autovehiculului la Biroul vamal Chișinău pentru verificări detaliate.

Odată ajunși la destinație, tânărul a solicitat amânarea controlului fizic al autoturismului, motivul invocat fiind că nu se simte bine. Astfel, mijlocul de transport a fost sigiliat până a doua zi, când în prezența conducătorului auto au fost efectuate verificările de rigoare. În cele din urmă, angajații vamali au ridicat în vederea confiscării circa 250 articole vestimentare (încălțăminte sport, pantofi pentru copii, genți pentru dame, centuri), fără acte de însoțire sau proveniență,

Informaţiile au fost transmise subdiviziunilor competente din cadrul Serviciului Vamal pentru stabilirea tuturor circumstanţelor săvîrşirii fraudei.

1 2 3 4

Mihaela Rotari

Share