Liderul CUB: Alegerile din acest an nu au fost nici libere, nici corecte

Liderul CUB: Alegerile din acest an nu au fost nici libere, nici corecte

Igor Munteanu, președintele Coaliției pentru Unitate și Bunăstare (CUB) susține că alegerile prezidențiale din 20 octombrie curent nu au nici libere, nici corecte, informează OFICIAL. 

„Ultimele zile au adus multe întrebări despre cât de democratice au fost alegerile prezidențiale din 20 octombrie și în ce măsură acestea au respectat standardele garantate de Constituția noastră și legislația internațională. Din păcate, am fost martorii unor abuzuri clare din partea actualei guvernări, care a utilizat resursele administrative fără nicio limită. Totodată,voturile unor cetățeni vulnerabili au fost cumpărate în cantități masive, iar accesul la mass-media a fost restricționat.

Eu însumi am fost victima unui astfel de abuz, când semnăturile mele au fost respinse fără motive legale clare de către Comisia Electorală Centrală. Am contestat această decizie, dar atât Curtea de Apel, cât și Curtea Supremă de Justiție au refuzat să-mi ofere dreptul la un proces echitabil. Acesta este un semnal de alarmă grav pentru democrația noastră”, a declarat el.

Politicianul a mai spus că, dacă nu poate obține dreptate în Moldova, se vor adresa Curții Europene a Drepturilor Omului.

„Vă invit să citiți opinia separată a unui judecător de la CSJ care subliniază clar că nu mi s-a respectat dreptul la apărare. Aceasta nu este doar o încălcare a drepturilor mele, ci o amenințare la adresa statului de drept în Republica Moldova. Nu voi accepta aceste abuzuri și voi continua să lupt pentru dreptate. Alegerile din acest an nu au fost nici libere, nici corecte, și îndemn pe toți cei care urmăresc acest proces politic să pună la îndoială legitimitatea lor”, a mai spus liderul CUB.

Share