Stoianoglo, despre discuțiile privind persoana care va modera dezbaterile: Singura soluție onorabilă ar fi…

Stoianoglo, despre discuțiile privind persoana care va modera dezbaterile: Singura soluție onorabilă ar fi…

Alexandr Stoianoglo, candidatul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) la funcția de Președinte, care a acces în al doilea tur, a constatat că, cu regret, „din nou, o componentă esențială și obligatorie a oricărei competiții democratice – dezbaterile publice între candidați – este pusă în pericol sub noi pretexte”, informează OFICIAL.

„De această dată, motivul invocat pentru a perturba dezbaterile este campania organizată de discreditare personală și, de facto, un linșaj public asupra jurnalistului Gheorghe Gonța, propus ca posibil moderator. Societatea a fost martora unui nou exemplu despre cum, sub masca integrării europene, se desfășoară o adevărată hărțuire și terorism informațional, metode caracteristice regimurilor totalitare. Văd această campanie ca o încercare stângace a echipei Maiei Sandu de a evita dezbaterile.

Reamintesc faptul că, propunerea mea inițială pentru dezbateri a inclus participarea a doi moderatori: unul din partea doamnei Sandu și unul din partea mea. Acest format ar fi asigurat echilibrul necesar, eliminând orice suspiciune privind corectitudinea și imparțialitatea competiției. Totuși, doamna Sandu a propus să avem un singur moderator și a acceptat candidatura lui Gheorghe Gonța”, a declarat politicianul.

Totodată, Alexandr Stoianoglo a propus o soluție. „În această situație, singura soluție onorabilă ar fi nu înlocuirea cunoscutului jurnalist Gheorghe Gonța, ci desemnarea de către doamna Maia Sandu a unui al doilea moderator care să corespundă tuturor criteriilor de loialitate și devotament personal, pe care le consideră esențiale actuala guvernare politică” – a menționat el.

Share