Mișcarea Respect Moldova salută și apreciază votul moldovenilor în cadrul referendumului republican constituțional

Mișcarea Respect Moldova salută și apreciază votul moldovenilor în cadrul referendumului republican constituțional

Mişcării Respect Moldova a comentat rezultatele referendumului constituţional din data de 20 octombrie 2024. Formațiunea salută și apreciază votul moldovenilor pentru un viitor european și prosper, pentru stabilitate, bunăstare și stat de drept.

Mișcarea spune că înțelege și dezamăgirea și votul de protest al celor care au votat împotrivă.

„Ezitarea forțelor politice ce au inițiat refendumul de a obține un consens larg, de a asigura o viziune pe termen lung asupra integrării europene și de a consolida, nu a diviza, a provocat nemulțumirea votanților și ei au răspuns cu „Nu”.

Încurajăm toți oamenii să nu renunțe la convingerile și năzuințele lor doar din neputința unor forțe politice de a înțelege nevoile propriului popor și care pun mai presus ambițiile partiinice decât sentimentele sincere ale celor ce-și doresc un viitor mai bun.

Viitorul nu se pune în joc și nu se ”câștigă” prin vot. Pentru viitor se muncește! Calea continuă!”, spune Mișcarea Respect Moldova.

De asemenea, ei au făcut un apel către autorități să fie mai explicite și să prezinte informații concludente atunci când vin cu declarații privind coruperea alegătorilor și să nu uite că responsabilitatea pentru securizarea procesului electoral este anume datoria lor.

„Cât despre acțiunile din continuare, e important să menționăm că, împreună, cei de acasă și cei din străinătate, vom discuta, vom asculta opinii, vom aduce argumente și vom obține, pentru noi și pentru urmașii noștri, o lume civilizată unde oamenii se aud și se respectă.

Mişcarea Respect Moldova îşi reiterează angajamentul de a urma calea integrării europene. Avem potențialul și resursele umane necesare pentru a face acest exercițiu profesionist, asigurând pluralismul politic și transparența decizională. Democrația înseamnă reguli, iar noi știm să le respectăm.

De asemenea, Mişcarea Respect Moldova face apel către partidele cu adevărat pro-europene să analizeze minuţios situaţia legată de referendum, să facă concluziile de rigoare şi să acţioneze corespunzător pentru ca obiectivul de integrare europeană să beneficieze de o largă susţinere din partea cetăţenilor, ceea ce se va expune benefic asupra evoluţiei situaţiei în continuare pe dimensiunea apropierii de UE”, spune Mișcarea Respect Moldova.

Share