IGSU a desfășurat un exercițiu de evacuare la Academia de studii Economice din Moldova

IGSU a desfășurat un exercițiu de evacuare la Academia de studii Economice din Moldova

Astăzi, 22 octombrie 2024, IGSU a desfășurat un exercițiu de evacuare la Academia de studii Economice din Moldova. Acțiunile de instruire au fost organizate în incinta blocului F al Academiei de Studii Economice din Moldova de pe strada Mitropolit Bănulescu Bodoni 59 din municipiul Chișinău.

Aici, conform scenariului 500 de studenți, 50 de profesori, precum și angajați auxiliari au fost evacuați din clădire, după semnalul de alarmă, care a avertizat despre producerea unui incendiu. Studenții și cadrele didactice au practicat tehnicile de reacționare și evacuare promptă în situații de urgență, iar activitățile au fost monitorizate de angajații Detașamentului Salvatori și Pompieri Râșcani.

Participanții au utilizat căile de evacuare ale instituției universitare, fiind rugați de responsabili să colaboreze prompt și calm în timpul evacuării urgente, pentru a evita panica în mulțime.

Exercițiul a permis exersarea procedurilor de evacuare a studenților, profesorilor și personalului tehnic în condiții de maximă siguranță.

După finalizarea exercițiului profesorii au fost informați de specialiștii IGSU despre măsurile necesare de siguranță și regulile de securitate care trebuie să fie întreprinse în cazul situațiilor excepționale.

Astfel de instruiri și exerciții sunt organizate de IGSU sistematic în instituțiile de învățământ din toată țara, cu scopul creșterii nivelului de pregătire al elevilor și cadrelor didactice în vederea reacționării corecte și evacuării în siguranță din clădiri cu aglomerări în cazul unei situații excepționale.

Participanții au fost ghidați să utilizeze căile de evacuare ale instituție și să colaboreze în timpul acestor situații de urgență, pentru a evita panica în mulțime. Activitățile de evacuare au fost realizate cu sprijinul specialiștilor IGSU, care au demonstrat tehnicile corecte de reacționare în astfel de situații de risc.

Conform datelor, de la începutul desfășurării exercițiilor în perioada 16.04.2024 – 16.10.2024 au fost organizate și desfășurate exerciții de evacuare a persoanelor în 1794 instituții de învățământ cu instruirea a 357 792 de elevi, 32 251 cadre didactice și 14 224 angajați auxiliari.

Share