(VIDEO) Maia Sandu s-a adresat alegătorilor care au votat pentru Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi, Octavian Țîcu, Ion Chicu și Renato Usatîi

(VIDEO) Maia Sandu s-a adresat alegătorilor care au votat pentru Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi, Octavian Țîcu, Ion Chicu și Renato Usatîi

Maia Sandu, șef al statului, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate la funcția de Președinte al Republicii Moldova, în cadrul unui briefing, a mulțumit poporului pentru că a ales calea europeană, informează OFICIAL.

„Vă sunt recunoscătoare tuturor! Fie că ați votat în țară sau peste hotare voi ați decis că Moldova trebuie să meargă către pace și bunăstare. Toate voturile au fost la fel de importante.  Ieri și azi s-a demonstrat că fiecare vot contează. Suntem un tot întreg, suntem o familie. Am câștigat o luptă grea de care atârnă soartă țării”, a menționat ea.

Politiciana a spus că, totodată, ieri a fost „un atentat asupra democrației și a poporului nostru, asupra aspirației noastre de a fi parte a păcii”. „Dușmanii poporului nostru își doresc o țară divizată și înapoiată. Bandiții au vrut să folosească democrația ca pe o slăbiciune, dar moldovenii s-au unit și au rămas drepți.  Noi am înțeles mesajul dumneavoastră, știm că trebuie să facem mai mult pentru reformarea justiției”, a subliniat Maia Sandu.

De asemenea, ea a remarcat că este nevoie de „o mobilizare generală”, pentru că „mai avem o bătălie de dat” – turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Haideți să protejăm democrația din Republica Moldova și să nu devenim un stat în care pentru o opinie poți fi arestat. Noi toți ne dorim să trăim în pace și libertate”, a adăugat politiciana.

Maia Sandu s-a adresat alegătorilor lui Andrei Năstase, Tudor Ulianovschi, Octavian Țîcu, Ion Chicu și Renato Usatîi – le-a mulțumit pentru votul proeuropean în primul tur și i-a îndemnat la susținere în al doilea tur.

Candidata s-a adresat și contracandidatului său, Alexandr Stoianoglo – să desfășoare o dezbatere împreună în cadrul turului doi.

Share