Slusari: Au fost mulți alegători proeuropeni în esența, care au vrut să se răzbune pe putere pentru neglijență

Slusari: Au fost mulți alegători proeuropeni în esența, care au vrut să se răzbune pe putere pentru neglijență

„Că guvernarea a primit ieri noapte un duș rece, ar fi puțin spus. Foarte puțin. Mahmureala severă urmează pentru toată țară… Eu sper că măcar acum cei, care mai mult de 3 ani dețin puterea absolută în stat, vor înțelege că nu doar războiul hibrid e de vină. Mai mult ca atât, păpușarii de peste hotare au folosit toate greșelile celor, care au administrat țara ca un ONG. Au folosit slăbiciunea puterii” – a declarat ex-deputatul Alexandru Slusari.

Potrivit spuselor sale, „cu coruperea alegătorilor autoritățile noastre au luptat cu kinouri. Avem deja un serial moldovenesc Comisarul Cernăuțanu împotriva Fantomasului Șor. Toți candidați ai fugarului erau bine cunoscuți. Ei în campania electorală au acționat demonstrativ obraznic. Dar nimeni nu a fost exclus din cursă. A fost luată decizia politică să rămână ei pentru a majora prezența la referendum. Autoritățile au vrut să joace în alb negru cu un напёрсточник, care a distrus cândva sistemul bancar al Moldovei. Bravo, băieți!”.

„Însă, cei de la putere trebuie să recunoască că au fost și mulți alegători proeuropeni în esența, care au vrut să răzbune puterii pentru neglijență. În primul rând vorbesc aici de foarte mulți fermieri, pe care eu nu am putut convinge că integrare europeană nu este egală cu actualul ministru al agriculturii. În 2020 și 2021 ei au luptat pentru PAS, iar ieri marea majoritate au votat pentru Usatîi. Cred că mai sunt încă multe grupuri sociale nemulțumite (transportatori, veterani, antreprenori ect.), care, totodată, înțelegeau foarte bine că referendum este un șiretlic politic în cadrul scrutinului prezidențial și nu are valoare juridică. Exemplu Georgiei este elocvent”, a adăugat politicianul.

Alexandru Slusari a mai menționat că sunt multe de spus la subiectul dat, „dar nu e locul și nu e timpul”. El a declarat că are „doar două întrebări strategice”: „Cine își asumă eșecul de ieri, chiar dacă referendum trece la limita datorită Diasporei?… Ce aveți de gând să faceți acum?”.

„Situația este aproape catastrofală, dacă analizăm matematica electorală. Și mă refer nu atât la alegeri prezidențiale, unde nu este clar de unde de găsit 7 procente pentru candidatul proeuropean, cât la parlamentare. Unica soluție ar fi schimbarea corectarea semnificativă a cursului de guvernare. Reforme fundamentale deja nu reușiți să faceți. Însă de schimbat accente pe dezvoltarea economiei și protejarea producătorilor autohtoni în cadrul negocierilor cu UE, precum și lupta reală cu corupția mare, este, după mine, unică șansă pentru salvarea vectorului european pe fundalul provocărilor externe. Dar pentru asta categoric e nevoie de remanieri guvernamentale urgente”, a conchis el.

Share